Wanted: Intern Online Communications and Events

Amsterdam Smart City is het innovatieplatform dat proactieve bewoners, innovatieve bedrijven, kennisinstellingen en overheden samenbrengt en vorm geeft aan de stad van de toekomst. Door kennis te delen komen we tot innovatieve oplossingen en maken we betere straten, buurten en steden. Zo zorgen we ervoor dat de Amsterdam Metropoolregio leefbaar blijft voor iedereen.

Wij zijn ervan overtuigd dat de veranderingen die nodig zijn voor de vooruitgang van de stad en regio alleen gerealiseerd kunnen worden door samen te werken. Amsterdam Smart City richt zich met name op deze vier thema’s: mobiliteit, de digitale stad, energie en circulaire economie.

Amsterdam Smart City bestaat uit een publiek privaat partnership van 20 partners en een internationale community van meer dan 7000 mensen. Voor ons kernteam (bestaande uit 4 mensen) zijn wij op zoek naar een online communicatie en event stagiair(e). Amsterdam Smart City is een netwerkorganisatie dat staat of valt met het warm houden en het uitbreiden van dit netwerk. Daarom is communicatie (zowel online als offline op events) één van onze kernactiviteiten, waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken!

Wat ga je doen?

- Je activeert de Amsterdam Smart City community. Door dagelijks contact met de leden te onderhouden, het beheer en de moderatie op het platform en het aanjagen van interactie.
- Je bedenkt en plaatst online content en je gaat actief op zoek naar relevante content;
- Je maakt en redigeert de wekelijkse nieuwsbrief;
- Je onderhoudt en optimaliseert diverse social media kanalen;
- Je helpt met de organisatie van (partner) events en ondersteunt hands-on tijdens events.
- Je verzorgt de communicatie voor, tijdens en na events op onze eigen communicatiekanalenkanalen, naar deelnemers en de zichtbaarheid bij onze partners;
Kortom, een leuke uitdaging, met veel mogelijkheden om te leren, je verder te ontwikkelen en je netwerk te vergroten. Je komt te werken in een team van communicatie en strategie professionals.

Wie ben jij?

Je bent een student in de richting communicatie / media / marketing / eventmanagement. Je bent enthousiast en wil graag leren. Je bent initiatiefrijk en kunt zelfstandig werken. Daarnaast houd je van organiseren en plannen, kun je makkelijk schakelen en ben je flexibel. Je kunt je communicatief en schriftelijk sterk uitdrukken. Je vindt het leuk om samen aan de slag te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en je netwerk te vergroten. Ook is een goede beheersing van de Engelse taal een must.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een fijne werkplek op het Marineterrein in Amsterdam, met een informele en collegiale sfeer. Een uitdagende meewerkstage op het gebied van events en communicatie voor minimaal 4 dagen per week voor de duur van 4 tot 6 maanden. Het aanpassen van de meewerkstage naar een onderzoeksstage is bespreekbaar. Je krijgt alle ruimte om te leren en te werken aan je stageopdracht. We waarderen je eigen inbreng en enthousiasme. Wij bieden de stageplaats aan tegen een nette vergoeding.

Interesse gewekt?

Vind je dit allemaal goed klinken? Dan horen we graag van je! Stuur je cv en een korte motivatie vóór 31 oktober naar: info@amsterdamsmartcity. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Menouschka Plugge via 06 43 75 26 36. Hopelijk spreken we elkaar snel!


1 Comment

Kaushal Timilsina's picture
Kaushal Timilsina

Any such opportunities online at Amsterdam Smart City? I'm not in the Netherlands currently but would love to work and learn with Amsterdam Smart CIty remotely. I'd be really excited about such opportunity. Perhaps I will apply for such an opportunity when I get to Amsterdam.

Topics