Aan de bar met Julie Ferguson: Amsterdam Urban Commons

Featured image

Bubbels zijn er om op te drinken, niet om in te blijven zitten. Pak daarom je drankje en snacks erbij en schuif aan de bar met Julie Ferguson. Julie is gespecialiseerd in sociale netwerkdynamiek in sociale innovaties. Pardon, wat is dat!? Simpel gezegd heeft Amsterdam verschillende gebruikers - bewoners, ondernemers, bezoekers, bestuurders - die allen hun eigen belangen en behoeftes hebben bij de stad. Hoe kun je al die verschillende belangen op een inclusieve en duurzame manier laten samenkomen in Amsterdam? Onze digitale barman Luuk Heezen vraagt om uitleg. Schuif aan!

Julie Ferguson

Dr. Julie Ferguson is als Senior Onderzoeker verbonden aan het Center of Expertise Urban Governance & Social Innovation (UGSI) van de HvA. Julie is gespecialiseerd in sociale netwerkdynamiek in sociale innovaties, dat wil zeggen ze onderzoekt hoe informele relaties tussen verschillende belanghebbenden bijdragen aan sociale verandering. Denk hierbij aan arbeidsmarktinnovatie zoals in het project House of Skills, of bestuurlijke innovatie zoals in het project Toekomstbestendig Evenwicht (TBE). Dit laatste project staat centraal in deze editie van 'Aan de bar met...'.

Over het onderzoek

Het TBE-onderzoeksteam zoekt met een groot partnernetwerk (KHN, NV Zeedijk, Gemeente Amsterdam, MKB Nederland, etc.) naar nieuwe vormen van samenwerking tussen bewoners, bestuurders, ondernemers én bezoekers, naar een evenwichtiger gebruik van Amsterdamse winkelstraten. Deze gebieden kun je zien als gemeenschappelijk bron, die iedereen tegelijk benut, maar vanuit heel andere belangen en percepties (wat een Wallenbewoner wenselijk vindt voor zijn of haar buurt is heel anders dan hoe een feesttoerist daar tegenaan kijkt!). Hoe kan je ondanks alle verschillen toch samenwerken aan een duurzaam en inclusief gebruik van die gemeenschappelijke bron? Deze vraag staat centraal in dit 4-jarig onderzoek, waarin de HvA een experimentele leeromgeving ontwikkelt met en voor haar partners. En, wat betekent de covid-19 pandemie voor dit alles? Het is duidelijk, dat er in Amsterdam grote behoefte is aan nieuwe manieren om de stad aantrekkelijk te houden voor en met haar grote en diverse populatie van bewoners, bezoekers en ondernemers. Julie nodigt FLOOR barbezoekers uit om ideeën, suggesties en kritische vragen met haar en haar team te delen.

Aanmelden
Dit evenement is gratis en iedereen is welkom. Laat weten dat je erbij bent door je aan te melden via de link hieronder.

http://bit.ly/AandebarmetJulieFerguson

Comments

Topics