FLOOR HvA

Activity

  • 3
    Updates
  • 1
    Thumbs up
  • 0
    Comments
FLOOR HvA, Marketing en Communicatie van FLOOR Cultureel Platform HvA at Amsterdam University of Applied Sciences, posted

Digitaliseringspubquiz met Marleen Stikker

Featured image

Welke Trump-tweet is echt en welke is nep? Hoeveel MB aan datasporen laten we per persoon dagelijks achter? En herken jij de deepfake-video? Dit soort vragen komen voorbij bij de digitaliseringspubquiz op donderdag 7 oktober. Een uur lang testen we jouw kennis over jouw digitale leven. En zoals het bij een pubquiz hoort: de bar is open (voor een gratis drankje).

Speel mee met de grote digitaliseringsquiz op donderdag 7 oktober! Kunstenaar Roos Groothuizen ontwerpt speciaal voor FLOOR een pubquiz met allerlei vragen over je digitale leven, social media, privacy en meer. Dus ben jij die tech-savvy eindbaas en denk je deze quiz met gemak uit te kunnen spelen, of ben je nog maar bij level 1 en heb je nog wel wat digital skills op te doen? Meld je dan snel aan! En o ja, Marleen Stikker - HvA Professor of Practice the all seeing eye voor digitalisering – kijkt toe.

Hoe werkt het?

Bemachtig snel een plekje door je aan te melden via onderstaand formulier. Tijdens de quiz speelt iedereen in feite netjes alleen. Maar vals spelen mag! Dus wil je als team meespelen, zorg dan dat iedereen zich aanmeldt via het formulier. Kom op de dag zelf op tijd, bemachtig een tafeltje met je team en sleep die digiprijzen in de wacht!

Programma

16:00 – 16:30 Inloop en registratie
16:30 – 16:40 Introductie van Marleen Stikker
16:40 – 17:25 Quiz
17:25 – 17:30 Prijsuitreiking
17:30 – 18:00 Borrel

Toegang is gratis, meld je aan via de link hieronder.

Masterclass / workshop on Oct 7th
FLOOR HvA, Marketing en Communicatie van FLOOR Cultureel Platform HvA at Amsterdam University of Applied Sciences, posted

Aan de bar met Julie Ferguson: Amsterdam Urban Commons

Featured image

Bubbels zijn er om op te drinken, niet om in te blijven zitten. Pak daarom je drankje en snacks erbij en schuif aan de bar met Julie Ferguson. Julie is gespecialiseerd in sociale netwerkdynamiek in sociale innovaties. Pardon, wat is dat!? Simpel gezegd heeft Amsterdam verschillende gebruikers - bewoners, ondernemers, bezoekers, bestuurders - die allen hun eigen belangen en behoeftes hebben bij de stad. Hoe kun je al die verschillende belangen op een inclusieve en duurzame manier laten samenkomen in Amsterdam? Onze digitale barman Luuk Heezen vraagt om uitleg. Schuif aan!

Julie Ferguson

Dr. Julie Ferguson is als Senior Onderzoeker verbonden aan het Center of Expertise Urban Governance & Social Innovation (UGSI) van de HvA. Julie is gespecialiseerd in sociale netwerkdynamiek in sociale innovaties, dat wil zeggen ze onderzoekt hoe informele relaties tussen verschillende belanghebbenden bijdragen aan sociale verandering. Denk hierbij aan arbeidsmarktinnovatie zoals in het project House of Skills, of bestuurlijke innovatie zoals in het project Toekomstbestendig Evenwicht (TBE). Dit laatste project staat centraal in deze editie van 'Aan de bar met...'.

Over het onderzoek

Het TBE-onderzoeksteam zoekt met een groot partnernetwerk (KHN, NV Zeedijk, Gemeente Amsterdam, MKB Nederland, etc.) naar nieuwe vormen van samenwerking tussen bewoners, bestuurders, ondernemers én bezoekers, naar een evenwichtiger gebruik van Amsterdamse winkelstraten. Deze gebieden kun je zien als gemeenschappelijk bron, die iedereen tegelijk benut, maar vanuit heel andere belangen en percepties (wat een Wallenbewoner wenselijk vindt voor zijn of haar buurt is heel anders dan hoe een feesttoerist daar tegenaan kijkt!). Hoe kan je ondanks alle verschillen toch samenwerken aan een duurzaam en inclusief gebruik van die gemeenschappelijke bron? Deze vraag staat centraal in dit 4-jarig onderzoek, waarin de HvA een experimentele leeromgeving ontwikkelt met en voor haar partners. En, wat betekent de covid-19 pandemie voor dit alles? Het is duidelijk, dat er in Amsterdam grote behoefte is aan nieuwe manieren om de stad aantrekkelijk te houden voor en met haar grote en diverse populatie van bewoners, bezoekers en ondernemers. Julie nodigt FLOOR barbezoekers uit om ideeën, suggesties en kritische vragen met haar en haar team te delen.

Aanmelden
Dit evenement is gratis en iedereen is welkom. Laat weten dat je erbij bent door je aan te melden via de link hieronder.

Online event on Mar 16th
FLOOR HvA, Marketing en Communicatie van FLOOR Cultureel Platform HvA at Amsterdam University of Applied Sciences, posted

Aan de bar met Inge Oskam: circulaire economie

Featured image

Bubbels zijn er om op te drinken, niet om in te blijven zitten. Pak daarom je drankje en snacks erbij en schuif dinsdagmiddag 2 februari aan de bar met Inge Oskam. Onze digitale barman Luuk vraagt Inge het hemd van het lijf over circulaire economie. Wat is dat eigenlijk en wat moeten we ermee?

Inge Oskam
Dr Ir Inge Oskam geeft leiding aan de onderzoeksgroep Circulair Ontwerpen en Ondernemen. Samen met bedrijven, publieke organisaties, kennisinstellingen en studenten onderzoekt het lectoraat nieuwe manieren van ontwerpen, produceren en ondernemen, waarmee afgedankte producten en materialen kunnen worden omgezet in waardevolle toepassingen, ook wel repurpose genoemd.

Aanmelden
Het gesprek zal plaatsvinden via ZOOM en is gratis. Iedereen is welkom:
https://uva-live.zoom.us/j/82893491235

Online event on Feb 2nd