AMdEX Meetup over delen van sensor data op Marineterrein

Featured image

Vanwege de nieuwe corona-regelgeving houden we op 2 december een online bijeenkomst via Zoom vanaf 16.30 uur. We geven je in korte tijd zoveel mogelijk informatie over hoe het gaat met AMdEX (Amsterdam Data Exchange) en de samenwerking met het Marineterrein. Zij willen de data, afkomstig uit de sensoren op het terrein, delen met geïnteresseerden. Natuurlijk moet dat wel op een manier die veilig en vertrouwd is.

Programma

- Welkom en introductie AMdEX – Willem Koeman (Amsterdam Economic Board)
- AMdEX, een vertrouwd grid voor het delen van data – Hayo Schreijer (deXes)
- Marineterrein Sensor Data: AMdEX en het Marineterrein werken samen aan het delen van sensordata – Tom van Arman (Tapp)
- AMdEX beleid – hoe dwing je regels digitaal af rondom het gebruik van (gevoelige) data af? – Thomas van Binsbergen (UvA)
- Q&A

Neem deel aan dit event via Zoom. Je bent welkom op 2 december om 16:30 uur.

Achtergrondinformatie

AMdEX (Amsterdam Data Exchange) is een open coalitie van bedrijven en onderzoeksinstellingen die samen een open en vertrouwde infrastructuur voor het delen van gegevens ontwerpen en ontwikkelen. De coalitie wil de overgang naar een eerlijke en vertrouwde digitale economie versnellen waarin individuen en organisaties de volledige controle hebben over hun gegevens.

Data: een belofte voor het leven in de stad. Data stellen ons in staat om de grote uitdagingen van moderne steden aan te pakken en ze schoner, veiliger en gezonder te maken. Helaas is toegang tot deze gegevens niet zo eenvoudig als het lijkt. Wie wil bedrijfsgevoelige data delen met een concurrent? Of privacygevoelige data? Door onzekerheid over veiligheid, privacy en data-eigendom wordt minder dan 1% van alle data daadwerkelijk gebruikt, gedeeld en geanalyseerd.

https://amsterdameconomicboard.com/agenda/amdex-meetup-2-sharing-sensor-data-op-het-marineterrein

Comments

Topics