De Mobiele Stad #7: Een autoluwe zomer

Featured image

Hoe ervaart Amsterdam de nieuwe autoroutes in de binnenstad?
Op 22 juli werd gelijk met de opening van de Noord/Zuidlijn werd het nieuwe hoofdnet auto ingevoerd in de Amsterdamse Binnenstad.
Vanaf toen kunnen automobilisten niet meer doorrijden voor Amsterdam Centraal. Dit was een langgekoesterde wens van de gemeenteraad, maar hoe is het de tijdens de zomer bevallen? Is de door de tegenstanders verspelde choas uitgekomen? En wat is de volgende stap? Hoe staat het met de leefbaarheid van de Stadhouderskade en de Nassaukade? Samen met experts en politici gaan wij op zoek naar antwoorden.

Met in dit programma onder anderen
- Anne Knol | Milieudefensie
- Walther Ploos van Amstel | Lector City Logistiek en E-mobility bij HvA
- Zeeger Ernsting | Gemeenteraadslid Amsterdam, Groenlinks
- Pascal van den Noort | Uitvoerend directeur Velo Mondial

Minder auto’s op de Dam en meer op de Stadhouderskade, dat lijkt de voorzichtige tussenstand van een autoluwe zomer. Op 4 mei schreef het NRC Handelsblad over een onderzoek naar de meest vervuilde plekken in Amsterdam, daaruit kwam de Weesperstraat en de Stadhouderskade als bijzonder smerig naar voren. Maar juist die straten krijgen extra verkeer te verduren als gevolg van de nieuwe doorgaande routes voor de auto. En hoe gaat het op nu de grachten? Welke maatregelen neemt de Gemeente om sluipverkeer tegen te gaan?

Dit en meer bespreken we in een panelgesprek met onder meer Walther Ploos van Amstel, Anne Knol en Zeeger Ernsting. En Pascal van den Noordt vraagt zich in in zijn column af van wie de openbare ruimte is.

https://dezwijger.nl/programma/een-autoluwe-zomer

Comments

Topics