Greening the Cloud Congres

Featured image

Hoeveel energie gebruiken Cloud omgevingen en cloudapplicaties? In hoeverre verschilt het energieverbruik van diverse encryptietechnieken? Hoeveel besparingen levert een zuinige applicatie op? Dergelijk vragen staan centraal bij het Greening the Cloud Congres op 7 juli a.s.

De ICT-industrie flinke stappen heeft gemaakt met onder meer zuinige hardware en innovatieve koeling. Maar er liggen nieuwe kansen om aanvullende energiebesparing te realiseren met slimme en zuinige software. In het project ‘Greening the Cloud’ hebben publieke en private partijen de afgelopen twee jaar samen onderzoek gedaan naar hoe de Cloud zuiniger kan worden ontwikkeld.In het project zijn diverse energieprestatie-experimenten uitgevoerd onder meer op het gebied van hypervisors, encryptietechnologie, containers en website-platforms, met als doel praktische handvatten te ontwikkelen voor bijvoorbeeld hosting providers en software ontwikkelaars om slimmere keuzes te kunnen maken.

Op 7 juli worden resultaten van dit onderzoek kort en krachtig gepresenteerd. De partners en deelnemers van Greening the Cloud nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Op het programma staan de resultaten van het onderzoek, met aandacht voorde experimenten en uitgevoerde case studieseen GreenCloud model en kostencalculator fysieke meetfaciliteiten waar industrie en academici metingen kunnen doen aan software en Cloud.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-greening-the-cloud-congres-25666928474

Comments

Topics