Pre-Launch Chamber of Commons

Featured image

De Chamber of Commons ondersteunt de belangen van commons en commoners. Commons zijn gedeelde bronnen die worden beheerd door gemeenschappen met het doel hun duurzaamheid en inclusiviteit te garanderen. Tijdens deze pre-lancering zullen we onze plannen voor de Chamber of Commons delen en enkele projecten presenteren, zoals Politics of Nature en Amsterdam Rainproof.
World Commons Week

Van 4 tot 12 oktober vindt de World Commons Week plaats. Precies vijftig jaar geleden verscheen het artikel The Tragedy of the Commons van bioloog Garett Hardin in Science. Sinds die publicatie hebben tal van onderzoekers zich in het zweet gewerkt om Hardins pessimistische kijk op de commons te ontkrachten.
Deze oktober gaat ook de Chamber of Commons van start. De Chamber of Commons is een initiatief van Waag dat de belangen en ideeën van de commons versterkt. Commons zijn gedeelde hulpbronnen, door een gemeenschap beheerd vanuit het oogpunt van duurzaamheid, inclusiviteit en publieke meerwaarde. Het doel van de Chamber is om de bekendheid van commons-initiatieven te stimuleren, de zinnen te prikkelen, en nieuwe manieren te demonstreren waarop de commons maatschappelijke vraagstukken kunnen adresseren.

Programma
16.00 Inloop
16.30 Welkom door Socrates Schouten (Waag, Chamber of Commons) en inleiding tot de casus
17.00 Spelronde 1
18.00 Maaltijd met sandwiches
18.45 Spelronde 2
20.00 Plenaire synthese
20.45 Borrel
We hopen je te verwelkomen op donderdag 11 oktober in de Waag, Nieuwmarkt 4, Amsterdam.

De toegang is € 5,-.

https://waag.org/nl/event/pre-launch-chamber-commons

Comments

Topics