Smart City Challenge for Girls

Featured image

50 Amsterdamse meisjes van verschillende basisscholen (groep 7/8) doen mee aan de Smart City Challenge for Girls.In 5 teams gaan zij in 1 dag een actueel Smart City-vraagstuk oplossen voor hun eigen stad. De meisjes leren over nieuwe technologische ontwikkelingen, die ze kunnen gebruiken bij het oplossen van de vraag die Amsterdam Smart City aan hen voorlegt.

Tijdens de Smart City Challenge leren de meisjes op een leuke, interessante en creatieve manier om hun directe leefomgeving zo Smart en innovatief mogelijk te maken. De teams van meisjes worden hierbij begeleid door vrouwelijke studenten van bèta/technische studies en medewerkers van VHTO. Adviseurs van Eurofiber geven technische adviezen. Meer informatie over de Smart City Challenges for Girls op www.smartcitygirls.nl.

Ouders, leerkrachten en andere belangstellenden zijn welkom vanaf 15:00 uur om de innovatieve technologische oplossingen te horen die de meisjes gaan pitchen voor een deskundige jury o.l.v. Paul Naastepad, managing director van Eurofiber Nederland.

Het evenement is besloten. Wil je deelnemen? Laat het ons weten via nancy@amsterdamsmartcity.com, dan kijken we naar de mogelijkheden.

https://wemakethe.city/production/smart-city-challenge-for-girls

Comments

Topics