Tour de Ville: Circular Economy & Manufacturing industry (Program in Dutch)

Featured image

Uitnodiging Tour de Ville: Circulaire innovaties & maakindustrie| woensdag 25 Oktober , 16-18 uur

Beste allemaal,

De Tour de Ville staat aanstaande woensdag (25 oktober) weer voor de deur! Tour de Ville is een serie evenementen bedoeld om ambtenaren en partijen in Amsterdam, die geïnteresseerd zijn in innovatie, kennis te laten maken met elkaar. Deze keer staat de bijeenkomst helemaal in het teken van ‘Circulaire Innovaties & maakindustrie’.

We nodigen je graag uit hierbij aanwezig te zijn.

De Tour de Ville vindt deze keer plaats in de Circular Expo, in de voormalige Herstellingcafé van het stadhuis. Tijdens dit programma zullen verschillende circulaire innovatieprojecten aan u worden gepresenteerd. Zowel vanuit initiatieven uit de stad als uit de gemeentelijke organisatie zelf wordt gedeeld hoe wordt samengewerkt aan een Circulair Amsterdam. Laat je inspireren, en deel met de stad ook jouw idee voor een Duurzaam en Circulair Amsterdam.

Opzet
16:00 u Opening
- met het Circular Expo & Green Office team

16:10 u Pitches van Circulaire voorbeelden in de Amsterdamse maakindustrie
- Op welke manieren werkt de overheid met dit soort partijen samen en hoe worden ze gefaciliteerd?

17:00 u Key-note presentatie over Amsterdam als Circulaire Living Lab
– Bob Geldermans Programmamanager Circular City van het AMS instituut:
AMS (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions) doet onderzoek naar complexe uitdagingen voor Amsterdam, onder andere de transitie naar een Circulaire Economie. Zij gebruiken de stad hierbij als living lab (een proeftuin) om experimenten binnen te doen en innovaties direct in de stad te testen.

17:20 u Overhandiging van het AMS & NEW RAW stadsbankje aan Gemeente Amsterdam
- Marloes Michels (directielid Ruimte en Duurzaamheid) zal tijdens deze sessie het eerste 3D geprinte stadsbankje van plastic afval in ontvangst nemen.

17:25 u Zeepkist
- Elke tour de ville sluiten we af met een mogelijkheid voor het publiek om 1 minuut te gebruik een vraag te stellen, idee te toetsen, verhaal te delen, reach out te doen naar het netwerk.

17:30 u Borrel

Over de locatie:
De Circular Expo is een tijdelijke expositie in het stadhuis. De expo is te bezoeken tot 27 oktober, toegankelijk voor iedereen en biedt een podium aan circulaire initiatieven en producten uit de stad. De mensen achter de initiatieven komen aan het woord. Ben jij dus benieuwd naar circulaire innovatie in Amsterdam? Kom dan naar de Tour de Ville op 25 oktober in de Circular Expo.

Be there & be circular!
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-tour-de-ville-circulaire-innovaties-maakindustrie-39019287740?aff=es2

Groet,
Sladjana Mijatovic, Linda Hoogeboom, Ward Mesman
namens het CTO-Innovatieteam van Gemeente Amsterdam


Comments

Topics