Werk mee aan de Amsterdamse datastrategie

Wat we doen
De Gemeente Amsterdam werkt aan de digitale stad. We geloven dat Amsterdammers daarover net zulke goede of soms betere ideeën hebben dan ambtenaren. Daarom gaan we op 5 september het gesprek met aan! De digitale stad is voor en van iedereen. Daarom willen we dat de expertise van Amsterdammers over data een plek krijgt in de datastrategie van het college.

In die strategie leggen we vast hoe we omgaan met open data, hoe we de zeggenschap over persoonsgegevens van Amsterdammers regelen en hoe andere partijen dan de gemeente moeten omgaan met data in de stad. Ook leggen we vast wat de rol van de gemeente en andere overheden is t.o.v. andere overheids en niet-overheids partijen.

In deze bijeenkomst vragen we u om mee te werken aan de datastrategie van de Gemeente Amsterdam. Wat is het belangrijkst? Wat mist? Wat moet er echt in? Welke waarden moeten we nastreven met onze datastrategie?

Programma
Tijdens de bijeenkomst geven we een toelichting op de kaders van de strategie en de Agenda Digitale Stad. Vervolgens gaan we gezamenlijk aan de slag met vragen als:
- Hoe moet de gemeente omgaan met data over Amsterdammers?
- Hoe werken we in de stad samen tussen gemeente, bedrijven en samenleving met data over de stad?
- Wat is een principiële en werkbare open data strategie?
- Welke gegevens mogen in Amsterdam verzameld, door wie en waarom?

Locatie
Stadhuis Gemeente Amsterdam, Amstel 1.

Op 5 september is iedere Amsterdammer met ideeën over de omgang met data is meer dan welkom.

https://www.meetup.com/nl-NL/DataLab-Amsterdam/events/264027116/

1 Comment

Nancy Zikken's picture
Nancy Zikken

Hi Safia, waar vindt het event plaats? Er staat namelijk Datalab als locatie bovenaan, maar onderaan staat Stadhuis, Amstel 1. Krijgen er vragen over! :)

Topics