8oct: Greenest day of North (Groenste dag van Noord)

Featured image

A lot if inspiring 'green' initiatives are happening in Amsterdam North. If you would like to get of taste of what kind of things. Join the ' Groenste dag van North (Greenes day of North) between 11.00-18.00 and meet plenty of entrepreneurs, artists and other initiatives working. Ooh, and bring your family as well. Lots to do for young and old!

Check: www.wnkl.net for the program (Dutch) and locations. Every day new program items are added!

Main locations:
Plastic Fantastic at 'IJ (in front of FC Hyena's/Goudfazant e.a.
Gold mining e.a. at the Ceuvel
& Zonneplein: Kids and Greenest hour with a speakers corner between 16.00-17.00 foloowed by a neighbourhood diner.

----Below in Dutch---
8 oktober: tijd voor de allereerste Groenste Dag van Noord!
zondag 8 oktober 2017 | 11:00 - 18:00 uur | door heel Noord zijn...

Op Zondag 8 oktober is het tijd voor de allereerste ‘Groenste dag van Noord’. Tussen 11- 18 uur zetten unieke initiatieven, ondernemers én kunstenaars door heel Noord de deuren open, zijn er verrassende workshops en wandelingen en ontmoet je elkaar tijdens het ‘groenste uur’, van 16- 17 uur op het Zonneplein.

Jong en oud

Iedereen is welkom, het programma is er voor jong en oud. Zoals om 11 uur met ‘Plastic Fantastic aan het IJ’ met een uniek inkijkje bij de 3D printer van van Plestik, duurzaam afscheid nemen van 13-15 uur bij het Afscheidshuis, gouddelven om 14 uur bij de Ceuvel en groen daktuinieren bij de Gewoonboot. Er is een groene tour over de NDSM en een speciaal kidsprogramma vanaf 15 uur op het Zonneplein: Jan Klaassen komt met de poppenkast, kinderen koken lokaal en nog veel meer! Heb je weinig tijd? Geen nood: tussen 16-17 uur komen in sneltreinvaart alle Noordse initiatieven en ondernemers voorbij, gepresenteerd door Tuindorps Tweede Kamerlid Suzanne Kroger. Aansluitend is het tijd voor het Groene Burendiner, aan de lange tafels bij Lokaal Spaanders.

Achtergrond: van/voor Noord

Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij duurzaamheid. Of dat nu de moestuin om de hoek is, spullen en kleding hergebruiken via de kringloopwinkel, of zonnepanelen op je dak. Ook In Amsterdam-Noord zijn veel bedrijven en initiatieven los van elkaar bezig met duurzaamheid. Juist omdat lokale samenwerking en ontmoeting echt verschil uitmaakt, zijn een jaar geleden een aantal ondernemende Noorderlingen een ‘kennisexpeditie’ gestart in ‘de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord’. Samen organiseren zij deze eerste ‘Groenste Dag van Noord’. Woon of werk je in Noord? Kom langs en doe mee!

Meer info

Het programma wordt dagelijks uitgebreid. De meest actuele versie, inclusief locaties, vind je op www.wnkl.net. Belangstellenden die willen helpen of op de valreep willen meedoen, welkom! Mailen kan via info@wnkl.net.

Partners

De Groenste Dag van Noord is een initiatief van de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord in samenwerking met Stichting WNKL. De dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Stichting DOEN en de Gemeente Amsterdam. Partners zijn onder andere de Circular Economy Club, WastedLab en de nationale energiecommissie.

kosten: gratis
doelgroep: Alle volwassenen
leeftijd: kinderen Tot/met 12 jaar
type: Evenement / feest /markt Netwerkbijeenkomst Vergadering / ideeen bijeenkomst
thema: Duurzaamheid / energie
start op: zo 8 oktober 2017
locatie: door heel Noord zijn activiteiten, en mis m niet: het 'groenste uur', van 16-17 uur, tijdens de speakerscorner op het Zonneplein!
meer info: www.wnkl.net
email: info@wnkl.net
bijzonderheden
Check www.wnkl.net voor het actuele programma, er komen dagelijks activiteiten en lokaties bij!


Comments

Topics