Amstelhuis goed vertegenwoordigd op de HvA onderwijsconferentie

Het Amstelhuis, de woongemeenschap voor ouderen aan de Amsteldijk, was goed vertegenwoordigd op de HvA onderwijsconferentie 2018 op 12 april.
In het ochtendprogramma kwamen in de introductiefilm over de visie van de Hogeschool van Amsterdam en dan met name bij het onderdeel samenwerking met de stad, al beelden voorbij van bewoners, studenten en medewerkers van het Amstelhuis.

In het middagprogramma vertelden studenten Ergotherapie over de samenwerking tussen het Amstelhuis en de HvA, waarin samen leren, samen ontwikkelen en samenwerken centraal staat. Met hun projecten over de introductie van nieuwe bewoners in het Amstelhuis en de ondersteuning van familie en mantelzorgers, dragen zij bij aan het realiseren van een vitale woonomgeving voor bewoners en het opbouwen van sociale netwerken. Zij vertelden over hun werkzaamheden om sociale netwerken van bewoners te helpen verstreken o.a. door de groep ‘Samen Actief’. Door het samenbrengen van bewoners en in gesprek te gaan met hen, kwamen bewoners op het idee om binnenkort samen naar een gratis lunchconcert in het concertgebouw te gaan.

Op deze wijze bouwen we samen aan de stad als leeromgeving, prettige woonomgeving voor ouderen en aan het toekomstgericht onderwijs.


Comments

Topics