Amsterdam 1000 Jaar

Lunchlezing
Dinsdag 10 oktober 12:30 – 13:30
Circular expo (voormalige herstelling/plaza), stadhuis

In 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Dat is natuurlijk het vieren waard maar hoe kunnen we er nu voor zorgen dat over 250 jaar ook de 1000ste verjaardag van Amsterdam te vieren valt? Want dat de stad over 250 jaar nog bestaat, met hitte, droogte en extreme neerslag als gevolg van klimaatverandering, is allerminst zeker. De onzekerheden die opduiken bij 250 jaar vooruitkijken zijn nieuw, nog niet eerder geformuleerd en de oplossingen zijn nog onbekender. Op dinsdag 10 oktober is onder het genot van een lunch een lezing over hoe wordt omgegaan met de uitdagingen in projectopgaven in de openbare ruimte.

Sacha Stolp van het Ingenieursbureau en regisseur van het initiatief ‘Amsterdam 1000 jaar’ zal hierover het woord nemen en vertellen over de rol van de gemeente Amsterdam om innovatie te stimuleren in de openbare ruimte. Ze legt uit hoe de gemeente samenwerkt met kennisinstellingen en marktpartijen om nieuwe vraagstukken juist te formuleren en nieuwe, woest aantrekkelijke oplossingen te ontwikkelen. Tegelijkertijd verkennen we nieuwe samenwerkingsvormen en innovatieve inkoopmethoden.

Hoe we dat doen? Kom naar de lunchlezing op 10 oktober a.s. in de Cirucular Expo (voormalig herstelling/plaza), stadhuis van 12:30 – 13:30.


Comments

Topics