Armin plays the music, the OMC does the rest (in Dutch)

Armin van Buuren - één van de grootste internationale dj’s en producers van de wereld op gebied van elektronische muziek - gaf vrijdag en zaterdag 12 en 13 mei een show in de Amsterdam ArenA. Armin doet de muziek, en ‘Het Operationeel Mobiliteitscentrum’ (OMC) zorgt voor de rest.

‘The Best Of Armin Only’ is de aftrap van het concertseizoen in de Amsterdam ArenA. Tijdens Armin en tijdens komende evenementen coördineert Het Operationeel Mobiliteitscentrum (OMC) als actiecentrum en verkeerscentrale om bezoekers optimaal te voorzien van gastvrijheid, veiligheid en goede bereikbaarheid van het stadion en het Arena gebied.

Het begint met een analyse
Programmamanager Joshua Serrão van het Innovatieteam van de gemeente Amsterdam vertelt: “OMC beschikt over digitale instrumenten en data die moeten bijdragen aan minder files, een beter bereikbaar ArenA-gebied. Hoe? Het begint met een analyse: is het een muziekconcert of een voetbalwedstijd, hoeveel bezoekers worden er verwacht en wat levert de programmering van de buren bij de Ziggo Dome, AFAS Live en Pathé Arena op aan bezoekersaantallen?”

Wat is nodig?
“Vervolgens wordt er gekeken welke kennis, expertise en kracht er nodig is om alles goed te laten verlopen. Dan hebben we in het OMC dus contact met allerlei diensten van de gemeente en partners, zoals: Rijkswaterstaat, Verkeer en Openbare Ruimte, Parkeren, Openbare Orde en Veiligheid, Stadsdeel Zuidoost, maar ook de Politie, Parkeergebouwen, Rijkswaterstaat, Trafficsupport, NS, GVB, Ziggo, AFAS Live. We verzamelen ook informatie van bijvoorbeeld kassasystemen, camerabeelden, social media, verkeer en vervoer en parkeergarages.”

Op de hoogte
Ook is er een online platfom (Mobility Portal) met informatie over hoe bezoekers het Arena-gebied kunnen bereiken. Hierop worden ook OV-reizigers op de hoogte gesteld van vertragingen of omleidingen.”

Van proef naar blijven
Verantwoordelijke voor innovatie vanuit de gemeente Amsterdam en de Arena, Ger Baron en Henk van Raan, hebben na de eerste proef met het OMC in het ArenA-gebied in 2016 besloten om de proef te verlengen. Nu één jaar na dato is duidelijk dat het OMC vaste voet aan de grond heeft gekregen in de ArenA en dat de pop-up verkeerscentrale een vervolg krijgt met nog meer technologische ontwikkelingen. Het OMC wordt ook de centrale plek voor zaken als veiligheid en schoonmaak in het ArenA-gebied.

http://www.amsterdamarena.nl/article-tonen-op-pagina/armin-doet-de-muziek-het-omc-de-rest.htm

Comments

Topics