Check introduceert de Parkeer Check: beter parkeren voor deelscooters

De opmars van de elektrische deelscooter is onmiskenbaar: het aantal Nederlandse steden waar het mogelijk is om een elektrische deelscooter gebruik te maken schoot het afgelopen jaar omhoog van 3 naar 14. De voordelen zijn evident: voor gebruikers levert het tijd en gemak op, en voor alle inwoners van de stad leidt het tot een schonere lucht, minder geluidsoverlast en een betere doorstroming van het verkeer. Toch zijn er ook minder positieve geluiden, met name rondom fout geparkeerde scooters in de openbare ruimte. Aanbieder Check voegt vandaag een nieuwe functionaliteit aan haar service toe om dit probleem tegen te gaan: de Parkeer Check.

Check zet in op bewustwording bij gebruikers
De introductie van de Parkeer Check gaat gepaard met een grootschalige campagne waarmee Check haar gebruikers bewust maakt van het belang van goed parkeren. Paul van Merrienboer, mede-oprichter van Check, vertelt: ​‘Het is belangrijk dat onze gebruikers zich bewust zijn van het feit dat ze een scooter in de openbare ruimte parkeren. We willen toe naar een situatie waarin gebruikers niet alleen zichzelf maar ook elkaar verantwoordelijk houden voor hun parkeergedrag. We introduceren daarom een nieuwe functionaliteit in de app waarmee ze dit op een laagdrempelige manier kunnen doen.’ ​De Parkeer Check stelt gebruikers in staat om met een druk op de knop fout geparkeerde scooters te melden.

Een oplossing samen met de gebruiker
Gebruikers klikken in de app op de betreffende scooter en kunnen een melding maken met de knop ‘Meld parkeerprobleem’. Er wordt direct een foto van de situatie doorgestuurd waarna de vorige gebruiker een waarschuwing krijgt over zijn/haar parkeergedrag. Check volgt een strikt protocol: na 3 waarschuwingen is het voor de foutparkeerder (tijdelijk) niet meer mogelijk om van Check gebruik te maken. En moet de scooter verplaatst worden? Dan volgt een boete van € 50,-.

https://ridecheck.app/newsroom/check-introduceert-de-parkeer-check:-beter-parkeren-voor-deelscooters

Comments

Topics