De tweede, herziene druk van #UrbanNatureAmsterdam, de groenblauwe kaart van de stad is er!

Featured image

Bijna drie jaar na de lancering van de eerste versie van de groenblauwe kaart van Amsterdam en 3.000 exemplaren verder, hebben we een tweede - herziene - druk van #UrbanNatureAmsterdam gemaakt. Maandagavond 21 maart werd tijdens Vier de Lente! in Pakhuis de Zwijger het eerste exemplaar uitgereikt aan de nieuwe groenburgemeester van Amsterdam.

Wat is nieuw in deze tweede versie van #UrbanNatureAmsterdam? Ontdek bijvoorbeeld 🌱 de eekhoornbruggen in het Gijsbrecht van Aemstelpark, 🌱 twee nieuwe stadsparken, 🌱 het monumentaal groen of de eerste tiny forest van de stad, 🌱 nieuwe stadse Trage Tochten, 🌱 de natuur in de 'Port of Amsterdam', 🌱 nieuwe partners, 🌱 informatie over natuur inclusief bouwen of 🌱 de vernieuwde top-10 lijsten met dingen die je in de stad kunt doen.

Op de voorzijde van de kaart zie je letterlijk hoeveel groen en blauw in Amsterdam is te vinden: de parken, (binnen)tuinen, plantsoenen, natuurspeeltuinen, sportvelden, grachten, meren, polders en bossen. De achterzijde van de kaart vol met informatie fungeert als een oproep aan de gebruiker: ontdek de natuur, maar draag ook bij aan vergroening van de stad.

Met dank aan Urban Good CIC en aan onze nieuwe partners Buurtgroen020, Anmec en Natuurfontein. En partners Gemeente Amsterdam, Staatsbosbeheer, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Recreatie Noord Holland.

https://www.urbannature.amsterdam

Comments

Topics