Energy Storage NL publiceert energieopslagkaart van Nederland

Featured image

Energy Storage NL heeft een interactieve energieopslagkaart gepubliceerd. Uit deze kaart blijkt dat er al tientallen energieopslagprojecten in Nederland actief of in ontwikkeling zijn.

Het City-zen project Virtual Power Plant is een van de projecten in Amsterdam.

'De kaart is en dynamische database, gebaseerd op informatie van onze deelnemers', zegt Stefan Olsthoorn, projectmanager bij Energy Storage NL. 'Deze deelnemers geven regelmatig updates over hun projecten en daarmee wordt de energieopslagkaart bijgewerkt. Energieopslag en -conversie zijn sleuteltechnologieën in de energietransitie. Het aanbod van energie uit zon en wind fluctueert. De wind waait immers niet altijd even hard en de zon schijnt niet altijd. Energieopslag helpt om de overschotten aan energie te bufferen en de tekorten te overbruggen.'

De energieopslagkaart is hier te bekijken: http://www.energystoragenl.nl/projects

Energy Storage NL, een activiteit van het FME Cluster Energy, vertegenwoordigt de belangen van bedrijven en organisaties die actief zijn in energieopslag en -conversie.

Staat jouw energieproject hier nog niet bij? Je kunt dit doorgeven via mail info@energystoragenl.nl.

Bron:
https://smartstoragemagazine.nl/nieuws/i16690/energy-storage-nl-publiceert-energieopslagkaart-van-nederland

Dit bericht verscheen eerder op FME.nl:
https://www.fme.nl/nl/nieuws/energy-storage-nl-publiceert-energieopslagkaart-nederland


2 Comments

Stefan Olsthoorn

Hallo Evert, ik werd via via op jouw reactie gewezen. Voor de lancering van de kaart hebben we inderdaad een uitvraag gedaan onder onze leden. De kaart staat echter ook open voor projecten waar geen leden bij betrokken zijn. Als je een mailtje stuurt naar info[at]energystoragenl.nl met de details van het project zorg ik ervoor dat deze op de kaart komen. Het doel van de kaart is immers om in beeld te brengen wat er allemaal al mogelijk is met energieopslag. Daarnaast wil ik ook graag opmerken dat een lidmaatschap meer voordelen bevat dan alleen de vernoeming op de website;) Mocht je daar meer over willen weten, dan hoor ik dat ook graag. Ik zie je projecten graag tegemoet!

Evert Kuiken's picture
Evert Kuiken

Het betreft enkel projecten van FME/Energy Storage NL leden. En lidmaatschap daarvan kost 1300 euro per jaar... LENS heeft ook opslagprojecten opgeleverd en in de planning, maar ik ga geen 1300 euro betalen om op dit portaal te komen staan.

Topics