How to move the masses?

Featured image

Hoe zorgen we ervoor dat grote evenementen in 2020, zoals SAIL, goed te bereiken zijn? De Dutch Grand Prix in Zandvoort, UEFA 2020 en SAIL 2020 in Amsterdam. Verschillende grote, internationale events vinden in 2020 plaats in Nederland. Er worden honderdduizenden mensen verwacht die naar deze evenementen komen. Hiervoor moet een stad of gebied om kunnen gaan met een grote massa mensen. Hoe zorgen we dat grote evenementen bereikbaar zijn, en welke manieren van reizen zijn daarvoor beschikbaar? Welke innovaties kunnen hierbij helpen?

Een van de oplossingen om bereikbaarheid te garanderen is crowd monitoring. De Johan Cruijff ArenA ontwikkelde het Mobility Portal. Hiermee is het mogelijk om gefragmenteerde verkeersinformatie in het ArenAPoort-gebied op eenduidige manier te presenteren. Daarmee willen ze het verkeer beter spreiden. Wat is het precies? De Mobility Portal is in feite een online platform waarop de bezoekers alles over het vervoer kunnen vinden van en naar het gebied toe. Je voert je postcode in, dan weten zij waar je vandaan komt. Op basis hiervan meten ze de verkeersintensiteit en kunnen ze mensen via nieuwe routes naar het gebied laten komen. Als resultaat hopen ze dat dit opstoppingen in het verkeer tegengaat.

Maurits van Hövell, consultant Mobility & Environment bij de Johan Cruijff ArenA, staat op het podium tijdens ons programma in Pakhuis de Zwijger. Maurits zal in gesprek gaan over de voorbereidingen van EURO 2020 qua bereikbaarheid en hoe de mobility portal ook bij andere grote evenementen een rol kan spelen.

Wil je meer weten over het Mobility Portal? Bekijk dan het project op ons platform: <https://amsterdamsmartcity.com/projects/mobility-portal-co011ghp>

Zien we je dinsdagavond 14 januari in Pakhuis de Zwijger? Meld je dan nu gratis aan: <https://dezwijger.nl/programma/how-to-move-the-masses>


Comments

Topics