At the end of its production process, waste or “output” produced by one company can be reborn into a valuable raw material or “input” for another.
This process is called “Industrial symbiosis”.
Learn more about it in the link below.
At the end of its production process, waste or “output” produced by one company can be reborn into a valuable raw material or “input” for another.
This process is called “Industrial symbiosis”.
Learn more about it in the link below.
Get notified about new updates, opportunities or events that match your interests.
Wastebuild Zero is the conference that brings together the sustainable construction ecosystem to showcase the latest materials, techniques, solutions and innovations that contribute to lower CO2 emissions. It will take place on 11 and 12 May 2023 at the NDSM wharf, in the NDSM Loods. We expect approximately 1500 architects, companies, developers and policy officers, mainly from the UK, the Netherlands and Belgium/Germany.
On the exhibition floor, the Municipality of Amsterdam/Amsterdam Trade & Innovate (AT&I) has a large booth where we offer space for 8-10 startups and scale-ups from the Amsterdam Metropolitan Area to present themselves and get in touch with peers and potential customers.
Do you want to be one of these 8-10 companies? Then you can expect this:
• A dedicated spot with for your company, on the AT&I booth
• Your own screen with HDMI cable for presentations and possibility to showcase your products
• Time slot in the pitch area of our booth to hold a presentation
• Free access to the Wastebuild expo
• Discount tickets for 2 people to the conference (info will follow)
• Meetings with peers and potential clients
• Free coffee, tea and water throughout the day
• Inspiration!
What do we ask of the companies?
• A contribution of 550 euros
• A pitch in English, including slides
• Continuous presence on the stand
• If you have a physical product, samples or mock-ups to showcase
Do you want to join?
Confirm your participation with Nancy Zikken no later than April 7 2023, via n.zikken@amsterdam.nl or 06 28946489. Of course you are more than welcome to ask questions.
Wil jij meehelpen aan een duurzamere wereld en ben je toe aan een flinke dosis inspiratie? Tijdens het Klimaatmakers spel bedenk en maak je zelf de nieuwste uitvindingen die klimaatproblemen oplossen. Van een stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen, tot een ijzersterk jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. Alles kan en niets is te gek.
Klimaatmakers is een project van het Klimaatmuseum. Tijdens het spelen bedenken deelnemers in samenwerking met Laura Rutten (oprichter Klimaatmuseum) en Chris Marmier (beeldend kunstenaar) de meest creatieve klimaatuitvindingen.
Laura van Rutten is oprichter van het Klimaatmuseum en bedenker van Klimaatmakers. Laura heeft veel ervaring en expertise opgedaan in zowel musea als klimaatorganisaties. Met het Klimaatmuseum brengt ze de twee samen. Dat is ontzettend belangrijk. Want zo zegt Laura: “Een beter klimaat begint bij de verbeelding”.
Chris Marmier is beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper. Chris is een echte verhalenverteller. Hij benadrukt graag details, gebruikt veel kleur, geeft een draai aan denkbeelden en onderzoekt verschillende interpretaties. Hij heeft in galerieën geëxposeerd in Amsterdam en New York.
Voor een bezoek aan deze activiteit in De Studio reserveer je een ticket via de website van NEMO. De toegangsprijs is € 7,50.
Het spel start om 20.00 uur en en duurt ongeveer 1,5 uur. Voorafgaand aan de activiteit kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.
Op vertoon van een kortingspas ontvangen pashouders voorafgaand aan de activiteit een gratis drankje. Deelnemende passen zijn: Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, Stadspas Amsterdam, CJP pas en Collegekaart.
De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.
Vegansexuals, verwarmingsschaamte, multi-taskend wonen en de kweek van megabossen: welkom in jouw toekomst.
We verbruiken meer energie dan ooit, maar onze toekomst ziet er anders uit: toekomst-antropoloog Roanne van Voorst voorspelt een samenleving waarin we simpeler en slimmer leven, maar ook een samenleving waarin we afscheid nemen van bepaalde rechten en romantische ideeën, en op zoek gaan naar wat zij noemt 'sociaal pragmatisme'.
Als ‘antropoloog van de toekomst’ onderzoekt Roanne hoe een duurzame en wenselijke toekomst van onze wereld eruit kan zien. Daarbij denkt ze vooral na over wat ze ‘duurzame menselijkheid’ noemt: hoe houden we hoop in tijden van klimaatverandering en ‘fake news’? Wat houdt ons menselijk in tijden van robotisering? Welke vaardigheden moeten we onszelf en onze kinderen aanleren, om ook in een hoogtechnologische toekomst menselijk en professioneel succesvol te blijven?
Roanne van Voorst is toekomst-antropoloog, schrijver, (Tedx)spreker en voorzitter van de Dutch Future Society. Ze promoveerde in 2014 en is momenteel verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Haar kernonderzoek richt zich op menselijkheid in tijden van robotisering, digitalisering en big data. Haar onderzoek onderzoekt deze onderwerpen in de context van de volksgezondheid in vier verschillende landen.
Voor een bezoek aan deze lezing in De Studio reserveer je een ticket via de website van NEMO. De toegangsprijs is € 7,50.
De lezing start om 20.00 uur en en duurt ongeveer 1 uur. Voorafgaand aan de lezing kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.
Op vertoon van een kortingspas ontvangen pashouders voorafgaand aan de activiteit een gratis drankje. Deelnemende passen zijn: Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, Stadspas Amsterdam, CJP pas en Collegekaart.
De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.