‘Niemand wil in een Smart City wonen’

Featured image

Met de lancering van de Corona app is digitalisering van de publieke ruimte gesprek van de dag. Als stad en als regio staan we voor grote opgaven. De coronacrisis momenteel voorop, maar ook de energietransitie, de beweging naar een circulaire economie en naar schone mobiliteit zijn nog steeds zeer urgent.

Opgaven die stuk voor stuk samenkomen in de openbare ruimte. Hier leven, recreëren, werken, spelen en verplaatsen we onszelf. Maar zeker in de stad is die openbare ruimte schaars en voel je de krapte. Technologie kan helpen om slim om te gaan met de krapte en de kwaliteit van de openbare ruimte beter te maken, mits je het op de juiste manier inzet. Niemand wil immers in een Smart City wonen. Wel in een veilige, schone, inspirerende en gezellige stad.

Op uitnodiging van Philip Vincent Fokker schreef ik dit artikel voor magazine Stadswerk#9. Een special over Smart City. Lees waarom een breed palet aan waarden voorop stellen belangrijk is. En hoe je de kracht van de samenleving kunt gebruiken voor waardevolle innovatie.

Met mooie voorbeelden van onze partners. Nemo Catalyst voor de Digitale Perimeter. Een Smart Parking pilot door gemeente Haarlemmermeer en de Druktemeter op het Marineterrein.

Lees hier het hele artikel

https://bit.ly/Stadswerk9

Comments

Topics