Nice reads! Smart Cities: Digital solutions for a livable future

Slimme steden: digitale oplossingen voor een leefbaardere toekomst

Na een decennium van vallen en opstaan, realiseren gemeentelijke leiders zich dat ‘smart city’-strategieën beginnen met mensen, niet met technologie. Slimme steden gaan over het doelgericht gebruiken van technologie en gegevens om betere beslissingen te nemen en een betere levenskwaliteit van de inwoners te leveren.

Een rapport van McKinsey zet uiteen wat een stad slim maakt, welke technologieën interessant zijn, hoe de implementatie momenteel loopt in 50 steden over de hele wereld en hoe slimme steden ruimte creëren voor partnerschappen en deelname van de particuliere sector. (1)

Een artikel van Wired vertelt hoe Barcelona zich ontwikkelt als ‘smart city’ met primair de belangen van burgers voor ogen. (2)

Een artikel van Project Syndicate waarschuwt ervoor dat ‘smart cities’ digitaal gemarginaliseerde groepen nog verder op achterstand kunnen zetten. Het legt ook uit hoe steden dat kunnen voorkomen. (3)

1. https://www.mckinsey.com/industries/capital-projects-and-infrastructure/our-insights/smart-cities-digital-solutions-for-a-more-livable-future

2. http://www.wired.co.uk/article/barcelona-decidim-ada-colau-francesca-bria-decode

3. https://www.project-syndicate.org/commentary/reducing-inequality-in-tech-driven-urban-planning-by-homi-kharas-and-jaana-remes-2018-06

Bron AWTI nieuwsbrief 15 juni


2 Comments

Jeroen Boon's picture
Jeroen Boon

Helemaal mee eens! Daarom op eigen initiatief mij zelf onlangs uitgenodigd bij het team van Smart City Gemeente Den Haag en deze onderstaande presentatie gehouden. Met name omdat ik nog veel onbenutte kansen zie voor Haagse (mens)kracht, lees sociaal ondernemende en maatschappelijke (deel)initiatieven die kunnen bijdragen aan een slimme of wijze deelstad! Graag kom in contact met anderen van dit platform die deze visie op een smart sharing city delen.
https://www.slideshare.net/Kiemkracht/smart-city-the-hague-smart-cities-of-smart-citizens

Topics