Tada! We are part of Amsterdam's new coalition agreement!

Featured image

On Thursday 24 May, Amsterdam’s new coalition of GroenLinks, D66, SP and PvdA presented their new plans for the capital in their coalition agreement. The digitization of the city is an important theme in the agreement and the Tada manifesto will be the foundation for new policy. With this, Amsterdam is taking big steps toward becoming a responsible digital city.

Article in Dutch.

De nieuwe coalitie van GroenLinks, D66, SP en PvdA presenteerde afgelopen donderdag de nieuwe plannen voor de hoofdstad in hun coalitieakkoord. De digitalisering van de stad is hierin een belangrijk thema en Tada: duidelijk over data, het fundament. Daarmee legt Amsterdam de basis voor een nieuw digitaal beleid.

Het manifest wordt geïmplementeerd in de stad om bewust om te gaan met de mogelijkheden en bedreigingen van digitale technologieën en voor het eerlijk verdelen van de opbrengsten van digitale technologieën.

De zes waarden van Tada over de digitale samenleving werden in het afgelopen jaar opgesteld, op initiatief van de Amsterdam Economic Board, door een brede coalitie van burgers en organisaties uit de regio Amsterdam.

“Tada is een prachtig burgerinitiatief dat we als gemeente nu naar een nieuw niveau kunnen brengen om de stad leefbaar voor de inwoners en internationaal relevant te houden.”
Jan-Bert Vroege, Gemeenteraadslid D66

De initiatiefnemers van Tada zijn verheugd/trots dat het initiatief nu omarmt wordt door de nieuwe coalitie. Het doel van het initiatief is om de metropoolregio Amsterdam een de voorlopersrol te geven en een slimme, sociale stad te maken van en voor iedereen.

“Technologie is niet neutraal en hoort thuis in de politieke arena. Dat Amsterdam Tada nu onderdeel van beleid maakt is een grote winst voor de stad."
Marleen Stikker – Directeur Waag en initiatiefnemer Tada

Lees meer over Tada en onderteken nu!

Lees het coalitieakkoord hier.


Comments

Topics