Young Professionals in Zuidas recyclen oude pakken, overhemden en mobiele telefoons

Featured image

Vanaf maandag 9 april tot en met vrijdag 27 april kunnen Zuidassers drie weken lang hun oude mobiele telefoons én afgedankte kleding inleveren op het werk in Zuidas. Er komen inleverpunten voor de medewerkers binnen de volgende gebouwen en bedrijven:

De Vrije Universiteit Amsterdam
De Ito-toren
Loyens & Loeff
ABN AMRO
RAI Amsterdam
CBRE
Circl (dit is een openbaar inleverpunt)

Alle ingeleverde telefoons zullen, nadat ze door Sims recycling veilig en volledig gewiped zijn, zo efficiënt mogelijk gerecycled worden. Daarbij wordt voor elk ingeleverd mobiel toestel één telefoon uit de afvalberg in Afrika gered door Closing the Loop, zodat ook die op verantwoorde wijze gerecycled kunnen worden en er geen giftige stoffen in de lucht komen door illegale verbranding. Elke oude telefoon draagt zo direct een klein steentje bij aan minder vervuiling in Afrika.

Ook de ingeleverde kleding zal zo goed als kan gerecycled worden en óók daarvoor wordt een bijdrage geleverd aan de circulaire economie. Zo kan Mud Jeans oude spijkerbroeken een nieuw leven geven, Dutch Spirit hergebruikt of recycled graag je oude pakken en Van Hulley heeft vrouwen die op de arbeidsmarkt een steuntje in de rug nodig hebben in dienst, die van je oude overhemd een boxershort maken.


1 Comment

Kim van den Anker's picture
Kim van den Anker

@maartjeoome hallo Maartje, goede actie! Is dit alleen voor '' Zuidassers'?

Topics