JUNIOR-ONDERZOEKER KLIMAATADAPTATIE (0,8-1,0 FTE)

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) zoekt voor het lectoraat Water in en om de Stad van het Centre of Expertise Urban Technology een enthousiaste en leergierige

junior-onderzoeker Klimaatadaptatie (0,8 - 1,0 fte)

Wat ga je doen?
Als junior-onderzoeker werk je in het multidisciplinaire lectoraat Water in en om de Stad aan uiteenlopende vraagstukken die betrekking hebben op het klimaatbestendig inrichten van het stedelijk gebied. Vanuit je eigen expertise draag je bij aan praktijkonderzoek op het gebied van klimaatadaptatie. Je analyseert de gevolgen van de klimaatcrisis op het leven in de stad en de adaptatiemaatregelen die genomen kunnen worden om problemen als gevolg van hitte, extreme hoosbuien en droogte in de stad te verminderen. Voor dit onderzoek zet je metingen en modellen in. De resultaten van deze onderzoeken vertaal je naar adviezen voor de praktijk.

Als onderzoeker klimaatadaptatie:

  • onderzoek je gevolgen van de klimaatcrisis voor de stad en oplossingen voor de problemen;
  • operationaliseer je onderzoeksmethoden voor praktijkgericht onderzoek naar klimaatadaptatie;
  • verricht je veldwerk zoals waterinfiltratie- en temperatuurmetingen en interview je mensen;
  • adviseer en train je praktijkpartners in het monitoren van maatregelen;
  • voer je binnen het lectoraat ondersteunende werkzaamheden uit;
  • werk je nauw samen met betrokken collega’s binnen het lectoraat, het onderzoeksprogramma en de praktijk.

Je gaat direct aan de slag in de volgende onderzoeksprojecten:

  • RESILIO betreft een netwerk van blauwgroene daken in de stad en onze rol is het inschatten van de effectiviteit van groene daken voor de verkoeling (modelwerk en analyse van meetresultaten) – klik hier voor beschrijving van het project.
  • In Cool Towns werkt de Hogeschool van Amsterdam samen met steden in vier Europese landen (NL, BE, FR, GB) aan het verminderen van de hittestress met klimaatadaptieve oplossingen. Onderdeel hiervan is het ontwikkelen van een hittestress (GIS) modeleringsstool op basis van een aantal pilotprojecten. Ook ondersteunt de HvA de projectpartners bij het monitoren van bestaande verkoelende interventies in de stedelijke inrichting. Voor meer informatie klik hier.

Daarnaast help je mee aan hittemetingen in de zomer ten behoeve van de hitterichtlijnen.

Wat breng je mee?
Onze ideale kandidaat heeft een master in klimaatstudies of een aanverwante discipline. Je hebt grote affiniteit met het klimaatadaptatief inrichten van steden. Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoeksprojecten. Je bent net afgestudeerd of hebt 1-­3 jaar praktische werkervaring en bent bekwaam in het maken en analyseren van kaarten in ArcGIS en QGIS en hebt bij voorkeur ook ervaring met Python, R of Matlab.  Bij voorkeur ben je vertrouwd met meteorologische modellen zoals ENVI-met of andere modeleerprogramma’s en het uitvoeren van meteorologische metingen. Je bent analytisch sterk en nauwkeurig in het verwerken van meetgegevens. Je hebt een gestructureerde zelfstandige manier van werken, bent communicatief sterk en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De Nederlandse taal beheers je zowel mondeling als schriftelijk.

Waar kom je te werken?
Binnen het Centre of Expertise Urban Technology maak je deel uit van het lectoraat van lector Jeroen Kluck, waarin circa twaalf onderzoekers werken aan vraagstukken over het klimaatbestendig inrichten van steden. Voor meer informatie klik hier . Het Centre of Expertise Urban Technology is een breed onderzoeksprogramma van de Faculteit Techniek dat zich richt op het onderzoeken, ontwerpen en realiseren van slimme technologische oplossingen voor de stad. Binnen het programma zijn 7 lectoren, ongeveer 45 fte onderzoekers en veel studenten van de opleidingen Built Environment, Engineering en Logistiek betrokken.

Wat bieden we?
Een interessante baan in een uitdagende onderzoekomgeving. De HvA doet baanbrekend en innovatief onderzoek in samenwerking met vooraanstaande partners binnen dit werkveld en werkt aan de ontwikkeling van innovatieve, duurzaamheid bevorderende modellen, tools en kennis.

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie onderwijs/onderzoekmedewerker 3, loonschaal 8 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 3479,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. De arbeidsovereenkomst is tijdelijk en wordt aangegaan voor een periode van 12 maanden met een proeftijd van één maand. Bij gebleken geschiktheid en afhankelijk van nieuwe projecten binnen het lectoraat behoort verlenging tot de mogelijkheden.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de Hogeschool uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden die gericht zijn op nieuwe technische ontwikkeling en voortdurende professionalisering.

Talent als basis, diversiteit als kracht
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Wil je meer weten over deze functie?
Meer informatie kun je opvragen bij Jeroen Kluck, per email vacatures@hva.nl (niet te gebruiken om te solliciteren).

Informatie over de Faculteit Techniek, Onderzoeksprogramma Urban Technology vind je op www.hva.n/urbantechnology.

Solliciteren via: https://www.hva.nl/vacatures/5477/junioronderzoeker-klimaatadaptatie-0810-fte

https://www.hva.nl/vacatures/5477/junioronderzoeker-klimaatadaptatie-0810-fte

Comments

Topics