Let us learn from you how to bring down the energy consumption at home

Is your home equipped with energy saving measures? Or did you decide not to do that just yet? We would like to learn from your experiences, so we can bring down the energy use of households in the Netherlands and in the EU together. We kindly ask you to fill in a questionnaire https://thebuiltenvironment.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_eXr0ZGz7SsskbUV. It takes about 15 minutes and is available in Dutch, English and French.

Wat zijn uw ervaringen met energiezuinige maatregelen? Heeft u thuis energiezuinige maatregelen genomen of juist niet? Mogen wij van u leren zodat we het energieverbruik in Nederland nóg verder naar beneden kunnen brengen?

Steeds meer mensen besluiten hun huis duurzaam te verbouwen: bijvoorbeeld door het te isoleren, dubbelglas te laten zetten of zonnepanelen te installeren. Wellicht hoort u daar ook bij. Maar het kan ook dat u juist geen maatregelen treft om uw energieverbruik te verlagen.

We zijn er nog niet…
Als we gezamenlijk het energieverbruik van bestaande huizen en gebouwen – nu verantwoordelijk voor zo’n 30% van het totaal- naar beneden krijgen, kunnen we namelijk een groot verschil maken! Energiemaatregelen thuis erg waardevol. Het is voor ons daarom belangrijk nóg beter te begrijpen hoe we – als gemeente, overheid of Europese Commissie- mensen hierin het beste kunnen ondersteunen en motiveren. Als onderdeel van het Europese project City-zen, onderzoekt de TU Delft wat voor mensen doorslaggevende factoren zijn om duurzaam te verbouwen of om dit juist niet te doen.
Wilt u ons meehelpen het energiegebruik in Nederland verder naar beneden te brengen?

De ervaringen en drijfveren van mensen zoals u, die kunnen kiezen om hun huis duurzaam verbouwen, maar ook om dit juist niet te doen, zijn ontzettend belangrijk voor het onderzoek. Wilt u ons helpen het energieverbruik in Nederland te verminderen door uw ervaringen met ons te delen via deze online vragenlijst? Uw inbreng is ontzettend waardevol! We hopen dat we op uw hulp mogen rekenen!
U kunt de vragenlijst HIER invullen. Het duurt ongeveer 15 minuten. Uw antwoorden worden uiteraard volledig vertrouwelijk behandeld en worden alleen gebruikt voor onderzoek binnen City-zen. U kunt ook de link hieronder kopiëren in uw browser:
https://thebuiltenvironment.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_eXr0ZGz7SsskbUV

Wat is City-zen?
In City-zen werken 25 partijen samen om te leren hoe je steden kolen- en gasvrij maakt. Ze gaan aan de slag met nieuwe technologie en kijken welke veranderingen er nodig zijn in de stad, in regelgeving en bij mensen thuis. Met dit onderzoek leren we beter wat mensen motiveert om energiemaatregelen in hun huis te nemen, maar bijvoorbeeld ook waarom sommige maatregelen aantrekkelijker zijn dan andere.

Hartelijk dank voor uw hulp!!
City-zen Team


Comments

Topics