Cato Bechtold

Activity

  • 6
    Updates
  • 1
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Cato Bechtold, Advisor for public values at Hiemstra & de Vries, posted

SES-community sessie

Featured image

Dinsdag 13 december is er weer een 'SES-community meeting' - de laatste van 2023. En gelukkig opnieuw in levende lijve!
 
We gaan 'slimme oplossingen' verkennen op basis van twee praktijkcases. En er is natuurlijk weer veel ruimte voor uitwisseling en discussie.

Het programma ziet er als volgt uit:
- Intro door Jan Visser (Qirion) en Bertram van der Wal (Hiemstra & De Vries)
- Hans Schneider schetst de breedte van mogelijke (slimme én minder slimme) oplossingen voor krapte op het net: preventie, reparatie & 'de pijn herverdelen'.
- Qirion inspireert ons met enkele van hun voorbeeld-oplossingen.
>> En als hoofdschotel: vermogenstekort bij een Bruggenbedieningscenrale en bij Dokbedfijf Luyt. Hoe is dat te fixen? Het verhaal uit de eerste hand én korte pitches van partijen met mogelijke oplossingen.

Je bent de 13e welkom aan de Basisweg 10, te Amsterdam. We zijn te gast bij Qirion. Als je er bij wilt zijn meld je dan uiterlijk 12 december per e-mail aan bij Cato Bechtold (cato.bechtold@hiemstraendevries.nl).
 
De sessie start om 15.00 uur en we ronden om 17.30 af. We hopen jullie allen de 13 december te zien! Vergeet niet je aan te melden, want dat ontvang je nadere praktische informatie.

Tot de 13e!

Cato Bechtold's picture Meet-up on Dec 13th
Cato Bechtold, Advisor for public values at Hiemstra & de Vries, posted

SES Community event met Dennis Meerburg van PHB met o.a. goede SES voorbeelden

Op 20 september organiseert de werkgroep slimme energiesystemen (SES) weer een digitale community sessie van 15:30 tot 17:00. Dit keer geeft @Dennis Meerburg een presentatie over zijn ervaring met verduurzamen van bedrijventerreinen in het kader van #netcongestieproblematiek en de rol hierbij van slimme netoplossingen. Dennis vertelt o.a. over zijn aanpak, hoe hij de bedrijven ondersteunt en waar hij tegenaan loopt vanuit zijn ervaring bij #PHB en #SADC. Er is ruim de tijd voor vragen aan Dennis. Daarnaast kijken we welke onderwerpen er nog meer op de kalender (moeten) staan. De werkgroep SES is onderdeel van de Taskforce Energie-Infrastructuur Noord-Holland. Je kunt je nog aanmelden door een mail te sturen naar: heijdene@noord-holland.nl

Cato Bechtold's picture Meet-up on Sep 20th
Cato Bechtold, Advisor for public values at Hiemstra & de Vries, posted

SES community event met o.a. gemeente Amsterdam

Op 23 augustus organiseert de Werkgroep Slimme Energie Systemen in samenwerking met Hiemstra & de Vries weer een digitale community sessie op het thema slimme energiesystemen van 15:30 tot 17:00. Dit keer geeft Naut Loots, van de gemeente Amsterdam, een presentatie over de aanpak op (slimme) energie-infrastructuur van de gemeente. In Amsterdam sturen ze gericht op het toekomstbestendig maken van de energie-infrastructuur aan de hand van een uitgebreide systeemstudie die is uitgevoerd. Wat levert zo’n studie op en waarom is het een belangrijk instrument om te sturen? Naut vertelt ook hoe de gemeente Amsterdam bedrijven ondersteunt, die op de wachtlijst staan voor een aansluiting of uitbreiding. Het liefst met een collectieve oplossing. Er is ruim de tijd voor vragen over de aanpak van Amsterdam.
 
Daarnaast is er in het programma ook tijd om vragen aan elkaar te stellen. Wil je ergens hulp bij of wil je over een onderwerp sparren met de community? Breng het vooral in. Je kunt ons vooraf mailen, of ter plekke je vraag inbrengen.
Je kunt je aanmelden door een link te sturen naar: cato.bechtold@hiemstraendevries.nl
 
We hopen je digitaal te zien op de 23e!

Cato Bechtold's picture Online event on Aug 23rd
Cato Bechtold, Advisor for public values at Hiemstra & de Vries, posted

Terugkijken SES community digitale sessie congestiemanagement 2.0 en financieringsregeling

Op dinsdag 5 juli, organiseerde de werkgroep slimme energie systemen (SES) van de Provincie Noord-Holland, TenneT en Liander een digitale sessie voor de SES community. Hierin vertelde Liander over congestiemanagement 2.0 en gaf de Provincie inzicht in de aankomende subsidieregeling voor SES projecten.
Updates ontvangen van en/of meedoen aan de community? Mail naar cato.bechtold@hiemstraendevries.nl

Cato Bechtold's picture #Energy
Cato Bechtold, Advisor for public values at Hiemstra & de Vries, posted

Webinar Congestiemanagement 2.0 & subsidieregeling slimme energie systemen

Ons elektriciteitsnet loopt op heel veel plekken in Nederland vol. Met netbeheerder Liander, provincie Noord-Holland, Metropool Regio Amsterdam, andere overheden, bedrijven en kennispartners zoeken we naar nieuwe oplossingen, op het thema slimme energie systemen (SES). Met alleen verzwaring van het net redden we het namelijk niet, er zijn ook slimme oplossingen nodig. Maar welke? En hoe zorgen we ook hier voor versnelling?

Ben je geïnteresseerd in dit vraagstuk, sluit je dan aan bij onze community en schrijf je in voor de webinar op 5 juli van 12.00 tot 13.30.

In dit webinar praten Patrick Begemann en Bas Trago van Liander je bij over de nieuwe netcode die sinds mei van kracht is. Wat is er allemaal veranderd met de nieuwe netcode en wat kan dit betekenen voor netcongestie? Ook vertellen Patrick en Bas over de pilot op onderstation Westhaven in de Haven van Amsterdam en wat dit betekent voor congestie op andere stations in Noord-Holland.

Ellen van der Heijden van de Provincie Noord-Holland vertelt kort over de aankomende financieringsregeling van de provincie voor SES-vraagstukken.

Bertram van der Wal inventariseert tot slot met de groep welke onderwerpen nog dit jaar aandacht vragen op het thema slimme energie systemen en wat jij daarin zelf mogelijk kunt brengen. Zo maken we gezamenlijk de agenda van deze community!

Wil je aansluiten, stuur dan een mail naar cato.bechtold@hiemstraendevries.nl, dan ontvang je een link naar de webinar. En stuur de uitnodiging door naar een contact waarvoor je denkt dat het relevant is. Kijk voor meer informatie op

Cato Bechtold's picture Online event on Jul 5th