Circular Economy Week 2017 Textiel upcycling & Woolfilling in het Zero Waste Lab!

Featured image

Op dinsdag 17 januari kun je tussen 12:00 en 16:00 uur jouw wollen kledingstuk of accessoire laten repareren door Reparette in het Zero Waste Lab. Heb jij iets wolligs dat je graag wilt laten repareren? Loop dan bij Zero Waste Lab naar binnen en laat je aangenaam verrassen hoe je oude kledingstuk weer als nieuw wordt!

Reparette is een repair-, recycle en upcycle initiatief dat zich samen met buurtbewoners inzet voor het verminderen van textielafval. Tijdens De Week van de Circulaire Economie gaat Reparette in het Zero Waste Lab op 17 januari aan de slag met woolfilling. Dit is het met wol repareren van gaten en het verbergen van vlekken in wollen kledingstukken en accessoires.

Bezoekers kunnen langskomen met hun wollen sjaal, trui, vestje, wanten, of iets anders wolligs om dit te laten repareren. Door jouw atribuut te upcyclen is je kledingstuk niet alleen weer heel, maar ook een stukje leuker!

Heb jij nog iets wolligs dat je graag wilt laten repareren? Kom dan langs in het Zero Waste Lab!

Over het Zero Waste Lab
Het Zero Waste Lab is een plek in de burt vor het inzamelen en upcyclen van gescheiden afval. Het Zero Waste Lab maakt het leuker en waardevoller om huishoudelijk afval te scheiden. Hoe? Als buurtbewoner kun jij je gescheiden afval bij het Zero Waste Lab inleveren in ruil voor waardemunten. Deze munten kun je bij je lokale ondernemersverzilveren, bijvoorbeeld voor een gratis kopje koffie, korting op je verse groenten, kleding of je nieuwe leesbril. Het ingeleverde afval wordt hergebruikt en gerecycled.

http://zerowastelab.amsterdam/#wat

Comments

Topics