Amsterdam is looking for a new Bicycle Mayor!

Featured image

Amsterdam zoekt nieuwe Fietsburgemeester!

Heb jij ideeën over hoe je het fietsen in Amsterdam kunt verbeteren? Meld je dan aan als nieuwe Fietsburgemeester van Amsterdam! Een Fietsburgemeester is het gezicht van het fietsen in een stad en vormt de schakel tussen de gemeente, stadsbewoners en andere stakeholders. Daarnaast zijn alle Fietsburgemeesters onderdeel van een internationaal netwerk.

Aanmelden is simpel: je gaat naar www.bicyclemayor.org en beantwoord een aantal vragen die door een jury bekeken worden. De jury kiest een top 5, die 5 kandidaten presenteren op donderdagavond 19 oktober hun ideeën aan de vijf juryleden. Op basis van de presentaties kiezen zij een top 3. Op donderdagavond 2 november pitcht deze top 3 hun plannen aan het publiek. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen met de stem van het publiek, de jury en voormalig Fietsburgemeester Anna Luten.

De positie van Fietsburgemeester is vrijwillig. Je krijgt er uiteraard wel veel voor terug! Je leert ontzettend veel over de ontwikkelingen op fietsgebied in Amsterdam en wereldwijd en de functie is een verrijking voor je (internationale) netwerk. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en je wordt gecoacht in het geven van pitches en interviews, het organiseren van bijeenkomsten, innovatief en creatief denken en het ontwikkelen van leiderschap skills - afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Wil je weten wat Anna Luten afgelopen jaar allemaal heeft gedaan? Lees dan haar blog op onze nieuwe website! Zo krijg je meteen een beter beeld van wat een Fietsburgemeester voor een stad kan betekenen.

Het ‘Bicycle Mayor Program’ is geïnitieerd door CycleSpace en is bedoeld om wereldwijd de groei rondom fietsen te versnellen.

http://www.bicyclemayor.org


3 Comments

Nancy Zikken's picture
Nancy Zikken

As a member of the Board mobility team, I can see you do this too @marjanschrama ! Or would you know any other candidates?

Nancy Zikken's picture
Nancy Zikken

Hi @cornelia this is something for you!!

Topics