Internship Community Amsterdam Smart City - Vacancy!

Featured image

From January/February 2017 on, Amsterdam Smart City likes to welcome an intern! Are you looking for a place in the field of communications and communities? Do you feel like meeting a lot of people and getting to know more about innovation in Amsterdam? In that case we are looking for you! If desirable, we can switch this co-working internship into a research internship as well. (Article in Dutch)

Amsterdam Smart City (ASC) (www.amsterdamsmartcity.com) is hét innovatieplatform voor een toekomstbestendige stad. Bedrijven, overheden, kennisinstellingen en bewoners worden uitgedaagd slimme oplossingen te realiseren voor vraagstukken in Amsterdam en komen op het platform met elkaar in contact om deze te verbeteren en te versterken.

Stageplek

Vanaf januari 2017 hebben wij plek voor een initiatiefrijke stagiair. Heb je zin in een meewerkstage op het gebied van communicatie en communities, binnen een omgeving waar je verschillende partijen leert kennen en je je onderdompelt in de innovatie in Amsterdam? Dan zoeken we jou! Het aanpassen van de meewerkstage naar een onderzoeksstage is bespreekbaar.

Wie zijn wij?

ASC is in het voorjaar van 2016 een online community gestart. We hebben hier inmiddels meer dan 1600 leden. Zij hebben al meer dan 100 innovatieve projecten geplaatst en zoeken direct contact met andere innovators in de stad. We verwelkomen maandelijks meer dan 10.000 mensen op de site. We bereiken de community natuurlijk via de site, maar we verzenden ook een nieuwsbrief, hebben diverse social media kanalen en brengen de community tijdens offline events de mogelijkheid om kennis te delen. Daarnaast willen ons bereik in Amsterdam vergroten. Kortom, er zijn veel leuke dingen te doen. En daar betrekken we jou graag bij!

Wat ga je doen?

Dit is een indicatie van de taken:
• Het benaderen van bestaande leden en nieuwe leden voor de community
• Het bedenken en plaatsen van content van ASC voor de website
• Het beheren en bewerken van de geplaatste content door de community
• Het actief inzetten en beheren van social media om onze community verder onder de aandacht te brengen
• Het vormgeven en organiseren van events in samenwerking met het team en onze partners.

Wie ben je?

• Je bent een student met een relevante universitaire of hbo-opleiding
• Je bent initiatiefrijk, zelfstandig en flexibel
• Je hebt affiniteit met de thema’s duurzaamheid, technologie en innovatie
• Je schrijft en spreekt goed Engels en Nederlands

Dit bieden we je:

• Een uitdagende stage voor minimaal 4 dagen per week voor de duur van 4 tot 6 maanden.
• Een energiek team in Amsterdam (centrum) waar je eigen verantwoordelijkheid krijgt, waar jouw inbreng erg welkom is en waar je een groot netwerk kunt opbouwen.
• De stageopdracht en –periode bespreken we later. Je stagevergoeding is in lijn met de arbeidsvoorwaarden van de Amsterdam Economic Board.

Contact

Vind je dit allemaal goed klinken en kun jij in januari of februari starten? Dan horen we graag van je! Stuur je CV en een korte motivatie naar Nancy Zikken, community manager Amsterdam Smart City, nancy@amsterdamsmartcity.nl. Bij haar kun je ook met je vragen terecht. Je hebt hiervoor tot en met 15 januari 2017 de tijd. Hopelijk spreken we elkaar snel!


Comments

Topics