Leonie van den Beuken new program director Amsterdam Smart City

Featured image

Amsterdam, 5 October 2018

From the 1st of November, Leonie van den Beuken will be the new program director of Amsterdam Smart City. With Leonie on board, Amsterdam Smart City wants to strengthen and extend its position as the innovation platform for a futureproof and liveable region. Leonie is currently working at the Port of Amsterdam. Text in Dutch

Amsterdam, 5 oktober 2018

Leonie van den Beuken wordt met ingang van 1 november de nieuwe Programmadirecteur van Amsterdam Smart City. Amsterdam Smart City wil onder leiding van Leonie haar positie als hèt innovatieplatform voor een leefbare Metropoolregio van de toekomst versterken en uitbouwen. Leonie werkt momenteel bij het Havenbedrijf Amsterdam.

Nina Tellegen, directeur Amsterdam Economic Board: “We zijn erg blij met de komst van Leonie naar Amsterdam Smart City. Met haar netwerk en ervaring binnen het Havenbedrijf en de gemeente Amsterdam zijn we ervan overtuigd dat zij als geen ander de impact van onze samenwerking tussen overheden, bedrijven, kennisinstellingen en natuurlijk de bewoners kan optimaliseren met als doel een leefbare Metropool voor iedereen.”

Leonie over haar benoeming: “De druk op de Metropool is groot. In de media lezen we vrijwel dagelijks berichten van bewoners die zich in de stad niet meer thuis voelen. En daarnaast zijn er berichten over gebrek aan financiële middelen voor infrastructuur en mobiliteit. Met nieuwe manieren van samenwerking en een andere manier van kijken, kunnen we binnen Amsterdam Smart City oplossingen vinden met en voor de bewoners van de stad. Ik vind het fantastisch dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.”

Pallas Agterberg, directeur Alliander: “Leonie brengt een brede inhoudelijke kennis en is iemand die makkelijk schakelt, van bestuurder tot CEO tot bewoner. Ik verwacht dat zij de samenwerking binnen Amsterdam Smart City de juiste impuls kan geven.”

Over Amsterdam Smart City
Amsterdam Smart City is hèt innovatieplatform van de Metropoolregio Amsterdam, bestaande uit een publiek-privaat programma en een community. Door samen te werken komen we tot innovatieve oplossingen voor grootstedelijke vraagstukken van sociale, economische en ecologische aard. Zo zorgen we ervoor dat Amsterdam leefbaar blijft voor iedereen.

Het programma wordt gecoördineerd door de Amsterdam Economic Board en bestaat momenteel uit 19 partners. Naast de Amsterdam Economic Board zijn dat Alliander, Arcadis, Johan Cruijff Arena, Royal Haskoning DHV, Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Metabolic, Pakhuis de Zwijger, Eurofiber, Amsterdam Institute for Metropolitan Solutions, Gemeente Amstelveen, Waag Society, PostNL, Vervoerregio Amsterdam, Nemo, Kennisland en de Gemeente Haarlemmermeer.

Amsterdam Smart City stimuleert de kennisuitwisseling op het gebied van innovatie tussen partners en ook andere relevante partijen in de regio, door middel van een online en offline community. Op amsterdamsmartcity.com staan de innovatieve projecten die op dit moment uitgevoerd worden, en vind je honderden organisaties en mensen en blijf je op de hoogte van innovatie in de regio.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Francien Huizing 06-21288722 of per e-mail: <a>francien@amsterdamsmartcity.com</a>.


2 Comments

Herman van den Bosch's picture
Herman van den Bosch

I believe your's will be a great and challenging job. I hope to meet you in the near future​

Topics