Looking for a suitable space for your business? The 'Stadsloods' from the City of Amsterdam can help you in this search! (Dutch)

Zoekt u een ruimte voor uw bedrijf, onderneming of culturele organisatie? De Stadsloods begeleidt u in uw zoektocht naar een geschikte werkruimte. Stadsloods helpt u met gemeentelijke regelgeving en met vragen over ruimte, huurprijzen, erfpacht, gemeentelijk vastgoed, bestemmingsplannen, beleid en vergunningen. Het motto is: voor elk bedrijf een goede plek!

Voorbeelden van initiatieven die in 2016 een locatie vonden met behulp van de Stadsloods zijn: Respijthuis Amsterdam, Impact Hub, Geef Café, De Appel, Rederij Kees, Stichting OOPOEH, Klederdrachtmuseum, Sungevity en Waarmakers.

22,5% méér vonden een plek
In 2016 begeleidde Stadsloods 559 partijen die ruimte zochten, waarvan bijna 400 nieuwe ruimtezoekers. Dat is 22,5% meer dan in 2015. Het gaat om grote en kleine bedrijven, om commerciële en niet-commerciële organisaties. Kantoren, bedrijven, culturele organisaties, sport, winkels, religie tot maatschappelijke instellingen: alle sectoren kunnen bij de Stadsloods terecht. In 2016 is met hulp van de Stadsloods circa 55.000 m2 leegstand gevuld, waarmee naar schatting 2500 arbeidsplaatsen zijn gemoeid.

Trends en ontwikkelingen
Door de druk op de woningmarkt verdwijnen kleinschalige bedrijfsruimten meer en meer uit de binnenstad. Maar de trend van flexkantoren zet in alle stadsdelen door, van het Centrum (bijvoorbeeld WeWork in de Weesperstraat) tot in Nieuw-West (bijvoorbeeld B. Amsterdam in de Johan Huizingalaan). Betaalbaar maatschappelijk vastgoed wordt steeds schaarser en duurder. Voor sociale ondernemingen wordt het steeds moeilijker een plek te vinden. Het fenomeen pop-up blijft populair, onder andere in winkelgebieden.

Meer lezen?
www.amsterdam.nl/stadsloods

www.amsterdam.nl/stadsloods

Comments

Topics