Onze aanraders voor het WeMakeThe.City festival

Featured image

WeMakeThe.City nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Van 17 tot en met 23 juni staat de Metropoolregio Amsterdam een week lang in het teken van stedelijke vraagstukken én oplossingen. Bezoek spraakmakende conferenties, inspirerende meet-ups, mind-breaking hackathons, verbazingwekkende exposities of ga op bezoek bij talloze stadmakers. In dit artikel onze suggesties voor een inspirerende Smart City week.

Doordeweeks kun je je laten inspireren en informeren door talloze thematische urban en metropolitan conferences, waar meer dan 500 sprekers hun visie delen op de ontwikkeling van steden, hackathons, gebiedsexpedities en workshops. In het weekend zetten honderden stadmakers hun deuren open om jou te laten zien hoe zij hun straat, wijk of stad een groenere, betere en socialere plek maken.

Amsterdam Smart City is samen met de Gemeente Amsterdam, Amsterdam Economic Board, AMS, Waag en Pakhuis de Zwijger initiatiefnemer van dit festival.

Hieronder onze suggesties voor een inspirerende Smart City week:

Zondag 16 juni

Amsterdam City Challenge

Tijdens de 24 uur durende Amsterdam City Challenge werken studenten en young professionals non-stop aan innovatieve oplossingen voor energie- en mobiliteitsuitdagingen. De Challenge start zondag 16 juni om 12.00 uur en wordt georganiseerd door AMS, de Vervoerregio, ClimateKIC, Gemeente Amsterdam, WeMakeThe.City en Amsterdam Smart City. En het goede nieuws is: je kunt je ook nog aanmelden!

Maandag 17 juni

State of the Region

700+ kernspelers en changemakers gaan het gesprek aan over de toekomst van de regio. State of the Region maakt zichtbaar maakt wat de opgetelde kracht en het vermogen van de Metropoolregio Amsterdam is. Dit jaar ligt de nadruk op de resultaten van goed verbonden zijn. The State of the Region zelf wordt uitgesproken door de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema.

Opening Night

Wie is het 'wij' waarnaar wordt verwezen in 'WeMakeThe.City' en wie heeft baat bij de stad die wordt gemaakt? Een wervelende openingsavond met onder andere de burgemeester van Londen's Good Growth by Design voorvechter, Indy Johar (project00.cc, de Young Foundation); de lector Inclusief Onderwijs aan de Haagse Hogeschool, Aminata Cairo en internationale waterdeskundige Henk Ovink (Nederlandse speciaal gezant voor internationale wateraangelegenheden, Sherpa VN High Level Panel on Water, Rebuild by Design).

Dinsdag 18 juni

Metropolitan Conference: Beyond the Inner circle

Amsterdam wil in 2050 een circulaire stad zijn. Showcases zijn er genoeg, maar hoe maken we echt een stap vooruit? Van technische hoogstandjes tot de financiering; hoor alles over de kansen en knelpunten voor een effectiever grondstoffengebruik in de stad.

Metropolitan Conference: Getting around Smart

Op de eerste dag van de Metropolitan Mobility Conference stellen we onszelf de vraag: Wie zit er eigenlijk achter het stuur in de digitale revolutie? Samen met experts op het gebied van data en mobiliteit uit heel Europa bespreken we de laatste ontwikkelingen.

Woensdag 19 juni

Urban conference: Cities of Digital rights

Het internet is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. Maar wie zit er achter de knoppen? Tijdens Cities of Digital Rights praten we met stadsbestuurders en bewoners over hoe we burgerrechten beschermen in snel digitaliserende steden.

Metropolitan Conference: Complete turnover

De dag waarop circulaire economie centraal staat tijdens WeMakeThe.City. Op deze dag komen ontmoeten we Kate Raworth, de bedenker van de donuteconomie en Marieke van Doorninck, wethouder Duurzaamheid én alle indieners van circulaire projecten voor het Innovatie- en Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie 2019.

Market plac****e Circular economy

Een levendige marktplaats waar circulaire initiatieven uit de regio elkaar ontmoeten. Met zeepkistsessies voor innovators en financiers.

Metropolitan Confere****nce: Autoluwe stad

Op weg naar een groene veilige en gezonde stad. Tijdens het tweede deel van de Metropolitan Mobility Conference bespreken we voorbeelden van autoluwe steden uit de hele wereld en gaan wij op zoek naar kansen voor de Metropoolregio Amsterdam.

Donderdag 20 juni

Tour Amsterdam Smart City

Kom alles te weten over Amsterdam Smart City. Loop met ons mee over het Marineterrrein, ontmoet onze partners en vier de opening van ons nieuwe Smart City Lab!

Metropolitan Conference: Green Logistics

De Metropoolregio heeft een trotse industriële en logistieke geschiedenis. Maar succes heeft ook een keerzijde; er is meer overlast voor bewoners en het milieu. Tijdens het derde deel van de Metropolitan Mobility Conference 2019 bespreken we de impact en uitdagingen van logistiek op de Metropoolregio Amsterdam.

Buurtcommunities special: Je meent het!

Hoe Commons-minded ben jij? Speel het Commons Spel en ontdek hoe het gesteld is met jouw gemeenschapsgevoel.

Urban Conference: Amsterdams Klimaatakkoord

In Amsterdam maken we de stad samen klimaatneutraal. Aan de hand van inspirerende verhalen maken we op deze dag de energietransitie zichtbaar, hoor je welke kansen er liggen en wordt duidelijk hoe makkelijk het is om aan te sluiten!

Vrijdag 21 juni

U****rban conference: Upclose and Liveable

Je omgeving, waar je wordt geboren, waar je naar school gaat, waar je een netwerk opbouwt, heeft een grote impact op je levensverwachting. Dus als WIJ de stad maken, hoe zorgen we dan voor gelijke toegang tot huisvesting, onderwijs en gezondheidsdiensten? Hoe gaan we om met digitale rechten en met de gevolgen van groeiend toerisme? Professionals uit Berlijn, Boston, Kopenhagen, Milaan, New York, Parijs, Stockholm, Singapore en Tokio komen samen om strategieën en oplossingen te delen.

Workshop: Urban Living Lab Summit

Co-creatie workshop om te zien en te leren of en hoe een Living Lab kan bijdragen aan het oplossen van urgente stedelijke uitdagingen.

Special: New Amsterdam Night

Feestje!!

Zaterdag 22 juni

Floriade Almere 2022 Expositie

Wil jij met eigen ogen zien hoe het Floriadeterrein voor 2022 er nu uitziet? En wil je horen wat er de komende jaren gaat gebeuren? Ontdek de groene toekomst in Almere en meld je dan aan voor een expeditie.

Tour Amsterdam Smart City

Kom alles te weten over Amsterdam Smart City.

Loop met ons mee over het Marineterrrein, ontmoet onze partners en vier de opening van ons nieuwe Smart City Lab!

Rondleiding: stadsoase De Ceuvel

De Ceuvel is een speeltuin voor innovatie en creativiteit. Een experiment waarmee we duurzaamheid bereikbaar, begrijpelijk en léuk willen maken. Wil je deze bijzondere plek beter leren kennen, meer leren over het ontstaan en de achtergrond van De Ceuvel en de verschillende duurzaamheidstechnieken, kom dan naar deze rondleiding!

Programma en tickets

Bekijk het actuele programma op wemakethe.city om te bepalen waar jij bij wilt zijn en koop een weekend-, dagpas of passepartout. Hiermee krijg je toegang tot het reserveringssysteem en kun je jouw week plannen!


Comments

Topics