Programma voor Demodag #15 Digitaal & Mobiliteit

Featured image

Volgende week donderdag 17 maart vindt de tweede editie van Demodag #15 plaats. De thema’s Digitaal en Mobiliteit staan centraal, en het programma is inmiddels rond. Naast een paar mooie initiatieven en complexe vraagstukken, wordt er dit keer ook een korte webinar gegeven door de Hogeschool van Amsterdam en de Johan Cruijff ArenA. Deze introductie van datamanagement geeft een goede theoretische basis voor een van de daaropvolgende werksessie.

De Demodagen zijn onderdeel van ons innovatieproces en bedoeld om de voortgang van verschillende innovatieprojecten te stimuleren, hulpvragen op tafel te leggen, dilemma's te delen en anderen te betrekken bij projecten of uitdagingen. Meer informatie over wat de Demodagen precies zijn en waarom je mee wilt doen, vind je hier.

Klinkt het programma interessant? Je bent meer dan welkom om aan te sluiten. Laat het ons weten in de comments of mail naar trisha@amsterdamsmartcity.com!

Pitches:
Amaze Mobility - Amaze Mobility
Amaze is een gedreven startup, die nauw samenwerkt met deelmobiliteit-aanbieders om het doolhof van gedeelde en duurzame mobiliteit te ontrafelen. Ondersteund door een consortium van experts uit de industrie, won Amaze een openbare aanbesteding in Amsterdam. Afgelopen jaren heeft Amaze met een ervaren team van 11 man geïnvesteerd in het ontwerpen en bouwen van een platform en app. Met deze app kunnen gebruikers kiezen hoe ze willen reizen op het moment dat zij dat nodig hebben.

Schinkelkwartier - Architectural Prescription
[PITCH IN ENGLlSH] Based on the example of Schinkelkwartier (The best masterplan in the Netherlands in 2021) the head of Architectural Prescription will deconstruct dilemmas of urban design using parametric analytics and computational tools. Feedback from the community on the digital approach to optimize urban fabric is very welcome.

Webinar:
Datamanagement in de praktijk - Hogeschool van Amsterdam / Johan Cruijff ArenA
Een introductie rondom datamanagement met praktische tips om verantwoord om te gaan met data. Waar moet je op letten als je met data werkt, het ontsluit, verzamelt en bewaart? Wat dien je te regelen om op een juiste manier om te gaan met eigenaarschap en autorisatie van toegang?

Werksessies:
Het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid van data - Provincie Noord Holland.
Hoe gaan onze overheden om met hun eigen data en data van derden? Welke afspraken maak je over de kwaliteit? Wat ligt bij de business en hoe creëer je bewustzijn? In deze werksessie gaat Provincie Noord-Holland verder in op de uitdagingen op het gebied van data eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

Het slimme laadplein - SlimLaden
Vorig jaar is het laadplein met batterijen verstopt in straatmeubilair en slimme, dynamische laadzuilen in Hoofddorp in gebruik genomen. Dit zogenoemde Laadplein-2-Grid is de eerste in zijn soort in Nederland. Maar gaat het aantal EV-rijders in de komende jaren zo toenemen, dat het dynamisch parkeersysteem overbodig gaat zijn? Hoe ziet parkeren er in de toekomst überhaupt uit? Waar moet de focus liggen als je dit concept wilt opschalen?


Comments

Topics