Vacancy: Communication Advisor City-Zen (closed)

Featured image

Amsterdam Smart City is looking for a communications advisor for the City-zen project! Read on, apply before the 3rd of December and join us! (Applications in Dutch)

Over City-zen

Het project City-zen, waarin een Europees consortium samenwerkt aan schone energie oplossingen voor steden, is gestart in 2015 en loopt nog tot eind 2019. In City-zen worden innovaties op het gebied van smart grid, warmtenetten en verduurzaming van woningen gedemonstreerd. En dit gebeurt niet in een testlocatie, maar in hele gewone stadswijken zoals Nieuw-West in Amsterdam en Eco-Cité in Grenoble. Juist daar kunnen technieken en concepten hun meerwaarde bewijzen, zodat het opschalen en repliceren in de rest van de stad en in andere Europese steden mogelijk wordt.

Nu een groot deel van de praktijkprojecten - zoals het testen van slimme laadpalen in Nieuw-West met het Vehicle-to-Grid project- (bijna) gerealiseerd is, wordt het tijd om de opgebouwde kennis verder te verankeren en te communiceren.

Dit project werkt vanuit het Amsterdam Smart City netwerk; hèt innovatieplatform dat proactieve bewoners, innovatieve bedrijven, kennisinstellingen en overheden samenbrengt om vorm te geven aan de stad en regio van de toekomst. Door kennis te delen komen we tot innovatieve oplossingen voor grootstedelijke vraagstukken van sociale, economische en ecologische aard. Zo zorgen we ervoor dat de Metropoolregio Amsterdam leefbaar blijft voor iedereen.

In Amsterdam is de Amsterdam Economic Board verantwoordelijk voor de lokale coördinatie van het project City-zen en haar Nederlandse partners.

Doel van de functie

Het internationaal en regionaal positioneren en branden van het project City-zen en het betrekken van bewoners in Amsterdam d.m.v. het inzetten van communicatie-instrumenten.

Functie-inhoud

 • Communiceren met alle stakeholders van City-zen in binnen- en buitenland;
 • Initiëren, opvolgen en vertalen naar communicatiekansen voor City-zen en Amsterdam Smart City;
 • Coördineren, initiëren, begeleiden en uitvoeren van on- en offline communicatie rondom project milestones en events;
 • Schrijven en redigeren van nieuws- en social media berichten, factsheets, Q&A’s en presentaties in nauwe samenwerking met o.a. onze Franse partner Hespul;
 • Project partners stimuleren hun eigen nieuws te creëren en te verzorgen;
 • Project partners voortdurend prikkelen en bevragen op verspreiding en ontwikkel kansen en acties;
 • Coördineren en inzichtelijk maken van acties door diverse partners.

Profiel van de functie

 • 3 – 5 jaar relevante werkervaring
 • relevante universitaire of hbo-opleiding
 • kennis van en ervaring met PR en Social Media
 • schriftelijk en mondeling vloeiend in het Engels en Nederlands
 • kundig en creatief tekstschrijver voor verschillende doelgroepen
 • aanpakker die strategie vertaalt naar de praktijk
 • in staat om gemakkelijk te communiceren met verschillende stakeholders
 • initiatiefrijk, zelfstandig en flexibel
 • affiniteit met het thema duurzaamheid, technologie en innovatie.

Aanbod

Wij bieden je een functie in hartje Amsterdam voor 24 uur per week, tot en met november 2019. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en er is volop ruimte voor eigen initiatief. Wij bieden een salaris van max € 3.500 (o.b.v. 40-urige werkweek). NB: freelance invulling is niet mogelijk.

Je kunt tot 3-12-2018 reageren op deze functie. Sollicitaties die na deze datum binnenkomen nemen wij niet mee in de selectieprocedure. Stuur je sollicitatie naar Marjolein Bot via <a>marjolein@amsterdamsmartcity.com</a>.

Wat is City-zen?

De stad helemaal kolen- en gasvrij. City-zen vindt uit hoe dat moet. Een stad waarin niets anders dan schone energie gebruikt wordt: zon, wind, aardwarmte en biomassa. In theorie kan het. Maar hoe zit het met de praktijk? Hoe integreer je nieuwe energie oplossingen in bestaande gebouwen, systemen en, last but not least, de levens van mensen? Welke technische, economische en sociale uitdagingen zijn er? En hoe overwin je die? Het internationale consortium City-zen vindt uit hoe dat moet aan de hand van 20 vernieuwende praktijkprojecten in Amsterdam en Grenoble.

Dit zijn onder andere het lokaal winnen van grondstoffen en energie uit het riool in een woonwijk, het gebruiken van kou uit de drinkwaterinfrastructuur voor koeling van gebouwen, vergaande energierenovaties van woningen, een slim elektriciteitsnetwerk met onder andere een Vehicle2Grid pilot en een virtuele energiecentrale van thuisbatterijen. Ook zijn er games gerealiseerd en is een roadmap ontwikkeld zodat duidelijk is welke keuzes gemaakt moeten worden om de stedelijke energieambities daadwerkelijk te behalen. City-zen wordt medegefinancierd door de Europese Commissie, vanuit het 7e Kaderprogramma voor onderzoek en technologische ontwikkeling.

Amsterdam Economic Board

De Amsterdam Economic Board is een onafhankelijke organisatie die samen met bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen werkt aan de Metropool van de toekomst.

Bij een grootstedelijk gebied horen complexe uitdagingen. Zoals de schaarste van grondstoffen, vervuiling door uitstoot, diffuus eigenaarschap van data, mensen die steeds jonger (chronisch) ziek worden en professionals die een toenemende afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We initiëren gezamenlijk initiatieven en brengen partijen samen om slimme oplossingen te vinden voor zes uitdagingen: Energie, Circulaire Economie, Talent voor de Toekomst, Digitale Connectiviteit, Mobiliteit en Gezondheid.

We ontwikkelen nieuwe businessmodellen, brengen vraag en aanbod samen en schalen op waar mogelijk. Rijpe initiatieven dragen wij over aan de markt. Hiermee creëren we impact en zetten we koers naar een fossielvrije, circulaire en digitale economie in de Metropoolregio Amsterdam die toegankelijk is voor iedereen. Daar doen we het voor.


Comments

Topics