Dutch entrepreneurs: join us on the Smart Cities trade mission to New York City (12-15 May 2019)!

Ben je actief op het gebied van Smart Cities binnen de thema’s stedelijke mobiliteit, resilience en circulaire economie? En zoek je uitbreiding naar of zakelijke kansen in de regio New York of de Verenigde Staten? Ga dan mee met de innovatiemissie naar New York, georganiseerd door RVO, in samenwerking met Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven!

Het doel van de innovatiemissie is de Nederlandse Smart Cities sectoren op de kaart te zetten in het noordoosten van de VS. We zijn specifiek op zoek naar schaalbare projecten (technologische oplossingen die een maatschappelijk probleem adresseren), die te integreren zijn in Amerikaanse steden.

Tijdens het Smart Cities evenement in de VS zoeken we de verbinding met de uitdagingen van de steden aan de Amerikaanse oostkust:
- duurzame stedelijke ontwikkeling
- mitigatie en adaptatie
- verbeteren van mobiliteit
- tegengaan van een groeiende inkomenskloof
- verder werken aan veiligheid en bereikbaarheid.

Het Nederlandse programma is in 3 thema’s verdeeld:
- Circular Economy – mogelijk gemaakt door Amsterdam Trade & Innovate
- Resilience (klimaat, water en energie) – mogelijk gemaakt door Rotterdam Partners
- Smart & Green Urban Mobility – mogelijk gemaakt door Brainport Eindhoven
In alle tracks komen overkoepelende thema’s als civil engagement, cybersecurity en big data aan de orde.

Programma
In Nederland zal op donderdag 18 april een kick-off worden georganiseerd. Het programma in New York begint op zondag 12 mei met een receptie. Van 13-15 mei is Nederland aanwezig op de internationale Smart Cities New York conferentie met een nationale booth. Naast de conferentie is er de mogelijkheid om pitches te geven. Ook zijn er - specifiek voor de Nederlandse delegatie - relevante side events zoals workshops, matchmakingsessies, ronde-tafel-bijeenkomsten en een European Tech Night. Ten slotte wordt voor start- en scale-ups een uitgebreid bootcamp programma georganiseerd.

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren vertegenwoordigt op een aantal momenten in New York de Nederlandse Smart Cities inzet. De minister onderstreept het belang van een integrale benadering voor de stedelijke planning waarbij data en technologieën op een veilige en democratische manier wordt ingezet.

Henk de Jong (general manager PBLQ) is zakelijk missieleider. Door zijn ervaringen bij o.a de gemeente Amsterdam, adviesbureau CrustYoung in New York en de Nationale Politie zal Henk de Jong u – waar gewenst - adviseren in de ontwikkeling van uw internationale Smart Cities proposities en een verbindende rol spelen in het zoeken van (samenwerkings)partners.

Aanmelden is mogelijk tot 8 april 2019, via https://www.rvo.nl/actueel/evenementen/innovatiemissie-smart-cities-new-york. RVO selecteert aanmeldingen op basis van aansluiting op de thema’s Circulaire Economie, Resilience en Smart & Green Urban Mobility.


Comments

Topics