How to follow up Tired of Trash event?

Vorige week, op 8 februari 2018, hebben Amsterdam Smart City en Pakhuis de Zwijger het event 'Exit Afval' georganiseerd. https://amsterdamsmartcity.com/events/amsterdam-smart-city-event-exit-afval

We hebben het gehad over de pilot van de Gemeenten en PostNL waarin de meldingen over afval worden gecontroleerd en over de data die hiermee verzameld wordt. De gemeente zelf geeft aan dat meer schoonmaken geen oplossing biedt. De participatie van bewoners is erg belangrijk. De Zwerfinator maakt bijvoorbeeld inzichtelijk waar zwerfafval ligt en kan ook de bron achterhalen. Startup RecyQ motiveert bewoners en belichtte de belangrijke rol van voldoende afvalbakken en het scheiden van afval.

Uit de reacties na afloop van de sessie begrepen wij dat dit onderwerp bij de aanwezigen enorm leeft. Heb jij een idee waarover een eventueel tweede event zou moeten gaan? Welk onderwerp is bijvoorbeeld onderbelicht gebleven of waar moeten we over doorpraten om nog beter te gaan samenwerken? We horen het graag van je! Laat een reactie achter!


4 Comments

Marije van Gent's picture
Marije van Gent

Nancy, ik zou het leuk vinden om vanuit het lectoraat Psychologie voor een duurzame stad van de HvA mee te denken over een eventueel vervolg en welke kennis er vanuit de toegepaste psychologie beschikbaaar is voor dit soort vraagstukken. Dus benader me vooral mocht je iets rondom gedragsverandering willen doen!

Dirk Groot's picture
Dirk Groot

@nancyzikken je zou het eens kunnen hebben over de eigen verantwoordelijkheid van bedrijven in dit verhaal. Die hebben het namelijk altijd alleen maar over de eigen verantwoordelijkheid van de consument, zoals Teun van de Keuken van de week zo mooi beschreef in een column. Daarbij kun je dan ook Merijn Tinga bijvoorbeeld uitnodigen, die is hier druk mee bezig. Het vertonen van zijn rol Source 2 Sea (50 min) is daarbij ook een idee.

En je kunt het ook hebben over plaatsen waar het onderhouden van de directe omgeving van bijvoorbeeld flats een succes is. Kijken wat de do’s en don’ts zijn op basis van ervaringen. Wat we er van kunnen leren bijvoorbeeld. Nodig mensen uit die daar actief mee zijn. Ook de bewoners. Waarom doen ze het?

Anonymous

De "Psychologie van de Duurzame Stad" of "Welke interventies zijn nodig om gedrag te veranderen?" vind ik wel goede onderwerpen voor een vervolg. Maar dan niet alleen over zwerfafval. Zeker gezien de grote behoefte vanuit de gemeente aan opschaling van duurzame initiatieven. @marijevangent maakte daar tijdens het event zinvolle opmerkingen over. Misschien een begin voor een vervolg?

Nancy Zikken's picture
Nancy Zikken

Hoi @dirkgroot , op welke onderwerpen kunnen we ons in een volgend event richten?

Topics