WE MAKE THE CITY CIRCULAIR

Kom naar de ‘COMPLETE TURNOVER’, de dag waarop circulaire economie centraal staat tijdens WeMakeThe.City.

Op 19 juni staat het festival WeMakeThe.City - waar de vraag centraal staat: Hoe maken we samen steden van de toekomst? in teken van de circulaire economie! Op deze dag komen ontmoeten we Kate Raworth, de bedenker van de Donuteconomie, en Marieke van Doorninck, wethouder Duurzaamheid én alle indieners van circulaire projecten voor het Innovatie- en Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie 2019.

Amsterdam en de Donuteconomie
De dag is opgebouwd rond de principes van de Donuteconomie (meer informatie via deze link). Hierbij gaat het niet alleen gaat om het terugdringen van CO₂-uitstoot en afval of het beschermen van de ecologie. Alles, van stikstof- en fosforstromen en chemische vervuiling tot inkomensverdeling en sociale gelijkheid, moet vallen binnen de grenzen van de donut, met een sociale ondergrens en een duurzame bovengrens.

We gaan samen aan de slag om een stad en metropool donut-proof te maken. Hierbij staan we stil bij wat we tot nu toe bereikt hebben en gaan we aan de slag om te leren van elkaars projecten. Daarnaast is er de mogelijkheid je eigen onderneming of werkomgeving donut-proof te maken.

Ben je projectindiener?
Als projectindiener heb je de mogelijkheid om jouw concept te pitchen tijdens de marktplaats voor interessante investeerders. Als je hier interesse in hebt, stuur dan een reply op deze mail, met als onderwerp ‘aanmelding pitch WMTC’.

Wil jij aanwezig zijn bij de Donutworkshop Circulaire Economie?

Meld je dan nu aan! Let op, aanmelden moet voor de verschillende onderdelen apart:

1. Presentatie van met Kate Raworth over de donuteconomie; aanmelden kan hier: https://wemakethe.city/production/circular-economy
2. Marktplaats circulaire initiatieven; aanmelden kan hier: https://wemakethe.city/production/market-place-circulair-economy
3. Workshop Maak je onderneming of werkplek donut-proof; verzeker je hier van een plek:
https://wemakethe.city/production/making-your-own-enterprise-doughnut-proof-with-kate-raworth

Meer informatie en het hele programma vind je hier:
https://wemakethe.city/production/circular-economy?ref=17109&lang&q=donut

We zien je graag op 19 juni as.!


Comments

Topics