Waag Talks at DDW - Citizen science in de zorg

Featured image

Dit is een online evenement. Informatie over het bijwonen van de talk volgt na registratie.

meld je aan


De Dutch Design Week Eindhoven (DDW) vindt dit jaar plaats van 17 tot 25 oktober. Vanwege de COVID-19 maatregelen wordt het festival deels online gehouden, en deels via live tentoonstellingen in verschillende studio's.

Tijdens de Dutch Design Week organiseert Waag vanuit Embassy of Health meerdere talks, die online te volgen zijn. Op maandag 19 oktober gaan we in op de variaties van citizen science in de zorg en de vraag welke rol ontwerpend onderzoek hierbij speelt.

Citizen science in de zorg
Hoe kan ontwerp burgers actief betrekken bij onderzoek in de zorg?

In elk zorgproces wordt een scala aan gegevens verzameld - zowel door zorgprofessionals als door burgers zelf. Ondanks het feit dat het monitoren van persoonlijke gezondheid gemeengoed geworden is, is de betrokkenheid van burgers in medisch onderzoek niet vanzelfsprekend. In deze online bijeenkomst gaan we met experts uit de ontwerp- en onderzoekswereld in gesprek over de kansen die citizen science kan bieden, en bespreken we de randvoorwaarden die nodig zijn om burgers en onderzoekers succesvol te laten samenwerken. Ook belichten we de rol die ontwerp hierbij kan spelen.

Sprekers:

  • Sabine Wildevuur, hoofd van Design Lab Twente
  • Margaret Gold van ECSA/Citizen Science Lab Leiden biedt het Europese perspectief van een netwerkorganisatie
  • Judith Veenkamp, hoofd Smart Citizens Lab bij Waag
  • Henk Duinkerken, oprichter van Mijn Data Onze Gezondheid

Moderator: Paulien Melis

Datum: maandag 19 oktober
Tijdstip: 11.30 - 13.00 uur

meld je aan

Deelname is gratis.

Embassy of Health is een samenwerkingsverband tussen Waag, Philips Design, Máxima Medisch Centrum, U CREATE, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Dutch Design Foundation.

https://waag.org/nl/event/waag-talks-ddw-citizen-science-de-zorg

Comments

Topics