De Week van Re-Store bij HvA - Organisch afval slim benutten

Organisch afval zoals aspergeschillen, een klokhuis of een restje aardappelpuree: in de grote steden van Nederland wordt het mondjesmaat gescheiden ingezameld. Het verdwijnt met de rest van ons afval in de afvalverbranding. Zonde, want slim verwerken van groente, fruit en etensresten (GFE-afval) kan bijdragen aan een duurzame toekomst. Gemeenten en andere opdrachtgevers staan voor de vraag wat een goede manier van afvalverwerking is. Een nieuw ontwikkelde tool door onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) geeft hier meer inzicht in.

De Week van Re-Store bij Urban Technology

Tijdens de Week van Re-Store van 15 t/m 19 juni kom je meer te weten over het tweejarig onderzoek Re-Store: de waarde van organisch afval. Van eindpublicatie tot de ontwikkelde tool, verdiepende artikelen en video’s, de hele week staat in teken van het slim benutten van GFE-afval.

https://www.hva.nl/urban-technology/gedeelde-content/nieuws/nieuws/2020/06/hoe-etensresten-bijdra...

4 Comments

Avi Blau's picture
Avi Blau

thanks Jochem, do you have a link for the events and articles on hva site?

Jochem Kootstra's picture
Jochem Kootstra

It's only online on Amsterdam University of Applied Sciences :) It's a week full of articles, video's and more to create awareness for sustainable waste management regarding the project Re-Store. It's all in Dutch though, sorry.

Avi Blau's picture
Avi Blau

where is re-store week taking place? (and is it only in Dutch?)

Topics