Klimaat, steden en inwoners wachten niet tot we 'uitvergaderd' zijn. Zero emissie en congestie-arme stadslogistiek, wij gaan het gewoon doen!

Featured image

Steden slibben dicht en de overheid en het Klimaatakkoord dwingen bedrijven tot duurzamere keuzes. PostNL wil 25 steden emissievrij bevoorraden in 2025. Om daar te komen vergadert Anna Paulides zich suf, want niet ieders belangen en doelstellingen komen overeen.

Anna Paulides is nog maar 27 jaar oud en nu al projectleider stadslogistiek bij PostNL. Haar missie is logistiek voor te bereiden op de steden van de toekomst. De grootste uitdaging daarbij is: de duurzame last mile in stadscentra in de hele Benelux. Het PostNL-programma Stadslogistiek startte zo’n twee jaar geleden, met de ambitie om in 2025 in 25 steden emissievrij en congestie-arm te bezorgen. Welke 25 steden dat precies worden, is nog niet duidelijk. Paulides: “Mijn rol bestaat er voor een groot deel uit dat ik de dialoog voer met alle stakeholders. Dat zijn overheden, gemeenten, bewoners, kennisinstellingen, brancheorganisaties, marktleiders en concullega’s. Het is belangrijk dat de neuzen dezelfde kant op staan, maar met zo veel verschillende belangen en doelen is dat soms nog een hele puzzel.”

Lees meer: <https://fleet-mobility.nl/magazines/magazines/2019/editie-4-2019/21149-de-natuur-wacht-niet>


Comments

Topics