Gezocht: Stagiair Communicatie & Community bij Amsterdam Smart City

Featured image

Weet jij als geen ander mensen te verbinden en te inspireren? Wil jij bijdragen aan het versnellen van de transities op het gebied van mobiliteit, energie, circulaire economie en digitalisering en volg je een hbo-opleiding op het gebied van marketing en/of communicatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar een meewerkstagiair die, vanaf september voor de duur van 4 tot 6 maanden, ons team komt versterken.

Wie ben jij?

Je bent hbo-student. Je bent enthousiast en wil graag leren, kunt makkelijk schakelen en je bent flexibel. Je kunt je communicatief en schriftelijk sterk uitdrukken. Ook vind je het leuk om samen aan de slag te gaan. Nieuwe mensen te ontmoeten, en je netwerk te vergroten. Wij zijn benieuwd welke skills je nog meer meebrengt!

Wie zijn wij?

Amsterdam Smart City is hét regionale innovatieplatform dat innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en proactieve bewoners samenbrengt en de stad van de toekomst vormgeeft. Amsterdam Smart City is onderdeel van Amsterdam Economic Board.

Dit doen wij met een netwerk van 27 partners die werken aan een betere, duurzame en toekomstbestendige wereld. Daarnaast hebben we een internationale community van meer dan 9000 pioniers en innovatie professionals die elkaar binnen de verschillende thema’s ontmoeten en verder helpen. Door al deze partijen te verbinden, en met hen het gesprek te voeren over de grote uitdagingen in onze regio, komen we tot innovatieve oplossingen die bijdragen aan betere straten, buurten en steden.

Wij zijn ervan overtuigd dat de veranderingen die nodig zijn voor de vooruitgang van de stad en regio alleen gerealiseerd kunnen worden door samen te werken. Onze activiteiten zijn daarom gericht op het faciliteren van deze samenwerking, zodat partijen samen tastbare en duurzame innovaties tot stand kunnen brengen.

Wat ga je doen tijdens je stage?

 • Je activeert de Amsterdam Smart City community door dagelijks contact met de leden te onderhouden;
 • Je bedenkt en plaatst content op ons online platform en op LinkedIn;
 • Je maakt en redigeert mede onze wekelijkse nieuwsbrief;
 • Je onderhoudt en optimaliseert onze (sociale) mediakanalen samen met je collega;
 • Je helpt met de organisatie van (partner)events en ondersteunt hands-on tijdens events;
 • Je verzorgt de communicatie voor, tijdens en na events naar deelnemers en onze partners.

Waarom wil je deze stage?

 • Het is een uitdagende stage waar je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt;
 • Je wordt onderdeel van een klein en hecht team en we kunnen je goede ondersteuning en begeleiding bieden;
 • Ons kantoor zit op het inspirerende Marineterrein;
 • Je wordt deel van een enorm divers en dynamisch netwerk bestaande uit koplopers en pioniers op het gebied van stedelijke innovatie binnen diverse toonaangevende organisaties in de Metropool Amsterdam;
 • Het is bespreekbaar om de meewerkstage om te zetten naar een onderzoekstage;
 • Je krijgt een stagevergoeding.

Wil jij dit?

Ben je enthousiast? Dan horen we graag van je! Stuur je cv en een korte motivatie naar: solliciteren@amecboard.com. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patricia Hoogland. Wil je eerst meer informatie over Amsterdam Smart City? Check dam onze website.

Hopelijk spreken we elkaar snel!


Comments

Topics