020Duurzaam

Featured image

Kom naar 020Duurzaam en laat u inspireren door ruimtevaarder en ambassadeur duurzaamheid André Kuipers. Wat weet jij van duurzaamheid? Staan er al zonnepanelen op uw dak? Janine Abbring en Tim Zeegers presenteren de feiten. Verder onder meer op het programma: wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho en innovatieve Amsterdammers in gesprek over de toekomst. Praat mee over de duurzame toekomst, rainproof, zonne-energie en de circulaire economie. Ontdek wat er mogelijk is op de informatiemarkt!

Wij willen u er op attenderen met de fiets of openbaar vervoer naar het event te komen. Bij voorbaat dank!

Plenaire sessie

Vanuit de ruimte de duurzame stad in

André Kuipers, arts en ESA-astronaut, neemt ons vanuit de ruimte mee naar de aarde. Janine Abbring, creatief brein achter Zondag met Lubach, en Tim Zeegers van de theatergroep Sterk Water, geven ons op luchtige wijze informatie over serieuze duurzaamheidsfeiten in ons Amsterdam.André Kuipers heeft tot twee keer toe vanuit de ruimte de immense schoonheid van de aarde ervaren. Elf dagen in 2004 en maar liefst 193 dagen lang tussen 21 december 2011 en 1 juli 2012. Kuipers: "Ik heb met eigen ogen kunnen waarnemen hoe kwetsbaar onze planeet eigenlijk is en wat de grootste bedreigingen zijn." André Kuipers laat mensen en ondernemingen zien dat innovatieve technieken en maatregelen om het tij te keren echt werken en zij daar zelf veel aan kunnen doen.

Themasessies

In gesprek

Hoe maken we de stad samen duurzaam?De stad barst van creatieve en innovatieve Amsterdammers. Wie zijn zij? Wat kunnen we van ze leren? Wat is ervoor nodig om ook andere Amsterdammers mee te krijgen in hun streven naar een duurzame stad? Hoe kan de gemeente hierbij ondersteunen? En hoe zit dat nu met (oud) gedrag en duurzaam doen? Luister en praat mee.Janine Abbring gaat in gesprek met inspirerende Amsterdammers, en met wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho en een gedragsdeskundige.

Circulaire economie

Steeds meer hoor je over circulaire economie. Wat is het en heeft dat ook met samenwerken te maken? Ervaar de dynamiek van het hergebruik van materiaal- en grondstofstromen tijdens een dynamisch tafelgroot bordspel. Speel actief mee of aanschouw vanaf de zijlijn.

Rainproof

Wie anders dan ons eigen NOS weerman weet hoe het nou echt zit met het weer in de toekomst? Peter Kuipers Munneke vertelt. Het regent vaker harder. Door de toenemende bebouwing en bestrating kan het regenwater niet weg. Om beter tegen regen bestand te zijn nemen Amsterdammers en de gemeente allerlei maatregelen, van een regenton tot waterdoorlatende bestrating of waterdaken. Iedereen kan bijdragen. Verwonder je over feiten en laat je inspireren tot actie, groot of klein.

www.rainproof.nl

Zonne-energie: de Zoncoalitie

U heeft een groot dak beschikbaar? Dan zouden zonnepanelen wel eens een gouden kans kunnen zijn! Om energie voor uw eigen organisatie of bedrijf op te wekken. Of misschien om de zonne-energie aan anderen beschikbaar te stellen. De Amsterdamse Zoncoalitie weet precies welke mogelijkheden er zijn en kan het hele plaatsingstraject voor u regelen. Wat is per dak het meest geschikte zonnesysteem? Welke business modellen zijn interessant? Op welke gunstige leningen en subsidies kan een beroep worden gedaan? Deze sessie is met name bedoeld voor bedrijven en organisaties. Deelnemers kunnen bovendien een gratis quickscan aanvragen!

www.zoncoalitie.nl

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/duurzaam-amsterdam/020duurzaam/

Comments

Topics