Aardgasvrij OPEN HUIS #2 - Erica en Kees van 14-17 uur

Featured image

Op zaterdag 21 april houden we ons tweede aardgasvrije open huis! Met behulp van ThuisBaas zijn Erica en Kees sinds kort niet meer afhankelijk van aardgas. Zij maakten deze keuze uit idealisme, en de gemeente maakte het aantrekkelijker dankzij een subsidie. Wie wil weten hoe een gasloos appartement eruit ziet kan een kijkje komen nemen in hun woning in de Kolenkitbuurt in Amsterdam.

Wie overweegt dezelfde keus te maken als Erica en Kees, kan komen voelen hoe infraroodpanelen verwarmen en ervaren hoe de instant heater het water verwarmt. U bent welkom tussen 14:00 en 17:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@thuisbaas.nl, onder vermelding van ‘Open Huis 21 april‘. We wachten jullie op aan de Bos en Lommerweg, per mail krijg je bij aanmelding het verzamelpunt toegestuurd.

Waarom all-electric?
Om klimaatverandering te stoppen is het noodzakelijk dat we snel afscheid nemen van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Dat is een uitdaging, maar het kan wel. Om koplopers te belonen, krijgen Amsterdammers die nu van het gas af gaan € 5.000,- subsidie. Wie zijn huis energieneutraal maakt – dus alle benodigde elektriciteit zelf op het eigen perceel opwekt – krijgt zelfs € 8.000,- subsidie. Maar ook zonder subsidie is het heel betaalbaar om van het gas af te gaan. Samen met Thuisbaas leggen Kees en Erica het je uit!

Oplossing voor appartementen
De all electric oplossing bestaat uit infraroodpanelen voor verwarming, een inductiekookplaat om te koken en een instant heater voor warm tap- en douchewater. Wigger Verschoor, operationeel directeur van ThuisBaas: “Deze oplossing is vooral geschikt voor appartementen die een degelijke basisiolatie hebben, zoals dubbel glas. Het is betrekkelijk eenvoudig om zo’n ontwerp te maken en te installeren, de apparatuur neemt weinig ruimte in beslag en is betaalbaar.” Kees en Erica zijn in elk geval erg blij met de oplossing en laten je graag ervaren hoe het in hun appartement eruit ziet en voelt.

https://www.thuisbaas.nl/aardgasvrij-open-huis-erica-kees/

Comments

Topics