Campus Amsterdam Meetup #7 Innovation District Amsterdam Zuidoost

Featured image

Wie zich niet ontwikkelt, staat stil en laat zich inhalen door de rest. Wie zich wil ontwikkelen zal steeds meer en steeds nauwer moeten samenwerken met anderen. Dus als je je wilt ontwikkelen en innovaties omarmt dan zoek je elkaar op en ga je van elkaars sterke punten een gezamenlijk verhaal maken. Precies dat gaan de mensen van het innovation district Amsterdam Zuidoost doen.

Samen met de ING, Gemeente Amsterdam, HvA, ROC en vele andere betrokkenen ontwikkelen ze een inspirerende omgeving waar organisaties, groot en klein, onderwijsinstellingen en overheden van elkaar leren en kennis en talent delen. Om zo gezamenlijk bij te dragen aan de vraagstukken van nu en de toekomst.

Vanaf januari 2020 gaan de eerste gebouwen open waar partijen op een vernieuwde manier gaan samenwerken. Te beginnen met vraagstukken op de thema’s Urbanisatie, Digital Identity, Creative Industries en Ondernemerschap.

Om dit te kunnen realiseren zijn er nog 3 prangende vraagstukken:

1) Hoe krijg je de gewenste verbinding tussen organisaties, bewoners, ondernemers, studenten, medewerkers in Amsterdam Zuidoost?
2) Hoe maak je het gebied echt aantrekkelijk en zichtbaar. Oftewel een hotspot om te bezoeken en te verblijven?
3) De vernieuwde manier van samenwerken vereist een nieuwe vorm van innovatie. Collaborative innovation tussen partijen uit meerdere industrieën staat centraal. Hiervoor is een nieuwe innovatie methodologie ontwikkeld die we graag zouden verrijken met jullie inzichten.

Iedereen is welkom, de meetup is gratis, kort en in de ochtend. Zo ben je helemaal bijgepraat voordat je aan je werkdag begint.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN DE MEETUP?
09.15 Inloop met koffie
09.30 Introductie Campus Amsterdam via Matthijs ten Berge
09.35 Presentatie ING, HvA, ROC + 3 prangende vragen
10.00 Rondleiding
10.45 Aankomst pop-up Kleiburg (in Amsterdamse Poort) en recap
11.15 Einde

TOT DAN!

https://www.meetup.com/campusamsterdam/events/258492311/

Comments

Topics