Masterclass: Designing the Smart City

Featured image

Wat is big data en hoe zet je het in? Wat is de nieuwe stedebouwkundige opgave door internet? En welke ethische vragen moeten we op lossen voor we echt smart zijn?

WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD

Tijdens de door de BNSP (Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen) en de Future City Foundation ontwikkelde Masterclass ‘Ontwerp van de Smart City’ (28 november, 5 en 12 december 2018) krijgt u antwoord op deze vragen.

Dat doen we niet zelf, maar onder leiding van masters uit de praktijk. Zij nemen u stap voor stap en aan de hand van veel praktijkvoorbeelden mee naar de smart city. Die we ook zelf gaan ontwerpen, want tijdens de masterclasses, brengen we de theorie in praktijk.

Maar we zijn niet alleen bezig met theorie, we bezoeken ook de praktijk tijdens excursies naar boeiende praktijkvoorbeelden.

Wat u leert

>> Hoe u (big) data inzet om je ontwerpproces te verbeteren: wat big data is en waar je het voor kan gebruiken. En hoe je dat doet.
>> Hoe de ontwerpopgave verandert door de opkomst van internet: wat het betekent dat we altijd verbonden zijn, daardoor heel flexibel worden en daardoor wordt het heel relevant waar we wel zijn en hoe dat is ontworpen. En kunnen we dat voorspellen?
>> Waar de grens ligt: in de smart city wordt gedrag stuurbaar, maar willen we dat ook echt? Wat zijn de ethische grenzen? En hoe borgen we onze veiligheid?

De stappen die we zetten zijn:

Stap 1 (28 november 2018) – Gebruik data in uw ontwerpproces
Stap 2 (5 december 2018) – Hoe functioneert de stad van de toekomst? – Wat is de nieuwe ontwerpopgave?
Stap 3 (12 december 2018) – Gedrag en Ethiek, Privacy

Hoe lang duurt de Masterclass?
Elke Masterclass begint om 13 uur en eindigt om 17 uur met een borrel.
Daarnaast is het mogelijk om van 10 tot 13 uur op excursie te gaan in de stad waar de masterclass wordt gehouden. De excursies zijn facultatief. We zijn op dit moment hard bezig met de concrete invulling hiervan, waarbij de excursies vanzelfsprekend goed aan sluiten bij de thema’s van de masterclasses.

Waar is het?
De exacte locaties ontvangt u als u zich heeft aangemeld.

Wat kost het?
Leden van de BNSP betalen 900 euro (excl. btw) voor de Masterclass (3 middagen) en 100 euro (excl. btw) per excursie (inclusief lunch)
Niet-BNSP-leden betalen 1100 euro (excl. btw) voor de Masterclasses en 110 euro (excl. btw) per excursie (inclusief lunch). Het is mogelijk om bij aanmelding voor de Masterclass direct BNSP-lid te worden (voor 165 euro per jaar).

Kijk voor alle informatie en het programma op http://future-city.nl/ontwerpmasterclass/

http://future-city.nl/ontwerpmasterclass/

Comments

Topics