My pension and the climate crisis

Featured image

Nederlandse pensioenfondsen investeren ons pensioengeld nog voor een groot deel in de kolen-, olie- en gasindustrie. Om klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan is het juist van groot belang om te stoppen met het investeren in deze vervuilende industrie en over te gaan op hernieuwbare energie. Waar staan pensioenfondsen nu en hoe kunnen zij een rol spelen in deze transitie?

Tijdens deze avond zullen we aan de hand van verschillende interviews ingaan op de impact van klimaatverandering met o.a, ervaringsdeskundige uit Papoea-Nieuw-Guinea, Raki Ap en bespreken we met financieel expert Rens van Tilburg de noodzaak van het stoppen met investeren in fossiele brandstoffen en de alternatieven hiervoor. Verder zal Liset Meddens, directeur van Fossielvrij NL het Klimaatlabel voor pensioenfondsen presenteren waarin je kan zien hoe transparant jouw pensioenfonds is en waar jouw pensioenfonds zoal in belegt. Wat doet jouw pensioenfonds eigenlijk met jouw pensioengeld voor het klimaat?

Tot slot gaan we in dialoog met de bestuurders van pensioenfondsen. Wat zijn de huidige standpunten van pensioenfondsen ten opzichte van hun investeringen in fossiele brandstoffen? Kan jij jouw pensioenfonds motiveren om jouw pensioengeld in duurzame alternatieven te investeren?

Kom ook 2 november naar Pakhuis de Zwijger en praat met ons mee!

De dagvoorzitter van dit evenement is Frederieke Hegger (journalist RTL-Z).
Dit evenement wordt samen georganiseerd met #ABPfossielvrij
Both ENDS en Pakhuis de Zwijger

http://bit.ly/2z9FYdp

Comments

Topics