Zuidas Rooftop Tour

Featured image

GBC Zuidas nodigt je van harte uit voor de Rooftop Tour Zuidas 2017 in het kader van de Dutch Green Building Week (DGBW) op 27 september van 15.00 tot 17.00 uur. De DGBW staat dit jaar in het teken van Meters Maken voor het klimaat, en vindt gedeeltelijk plaats in het onlangs geopende circulaire paviljoen Circl op het Gustav Mahlerplein.

GBC Zuidas, Amsterdam Rooftop Revolution, WAterschap Amstel, Gooi en Vecht en Gemeente Amsterdam Zuidas hebben in 2016 de ambitie uitgesproken om in 2020 25.000 waterbergend groen in Zuidas te hebben gerealiseerd. We zijn met 7330 M2 goed op weg, maar hebben ook nog flink wat vierkante meters te maken.

Graag nemen we je mee naar de top van Zuidas, zodat je zelf kunt zien en beleven wat een groen, waterbergend dak doet voor een gebouw en haar gebruikers. We beginnen bij het begin: Old School, het eerste Polderdak in Zuidas en de pilot waarop veel andere groene daken zijn geïnspireerd. Hierna bezoeken we Vivaldi, het nieuwste en grootste groene dak van Zuidas met een heus wandelpad. Tot slot mogen we op het dak van De Boel, een mooie daktuin die toegankelijk is voor de bewoners en gebruikers van dit gebouw. Op elk dak zal een van de betrokkenen iets vertellen over de bijzonderheden van dat dak, en op het laatste dak wacht een borrel.

We verzamelen om 15.00 uur bij Station RAI. Hier kun je een OV fiets pakken (tevoren zelf reserveren) , of je kunt zelf een fiets meebrengen. Geef je op bij Diederik@greenbusinessclub.nl

http://greenbusinessclub.nl/zuidas/agenda/roof-top-tour-zuidas/

Comments

Topics