Een kijkje achter de schermen bij een duurzame werkgever

Featured image

Beste lezer,

De komende weken zetten we werkgevers extra in het zonnetje. We zijn naar een paar bedrijven geweest waarvan we trots zijn dat ze gebruik maken van Greenjobs. Benieuwd? Lees snel verder!

We gebruiken de People Planet Profit indeling. Waarom? We vinden het niet okay om snelle winst te maken ten koste van mensen en het milieu. Daarom helpen we organisaties People, Planet en Profit Proof te worden, óf helpen we organisaties hun boodschap naar buiten te brengen en het juiste talent aan te trekken.

PEOPLE
Het eerste bedrijf waar ik ben geweest is The Sustainables - een jong en snelgroeiend bedrijf waar ik ontvangen werd door Nathalie. Nathalie zelf is ruim een jaar geleden via via bij The Sustainables terecht gekomen. Ze is office manager, wat betekent dat ze zorgt voor het reilen en het zeilen van het kantoor. Zo zorgt ze naast de administratie ook dagelijks voor een lekkere lunch. Sinds begin dit jaar zijn ze verhuisd van kantoor en zitten nu op de vijfde verdieping in een open ruimte met ramen aan alle kanten. Er wordt in principe op kantoor gewerkt, maar er is ruimte om vanuit huis te werken als het zo uitkomt.

The Sustainables bestaat uit 9 vaste medewerkers, waarvan 1 in de Filipijnen, en 5 stagiaires. Het overgrote deel van de collega’s bestaat uit developers en werken met SCRUM. De structuur van het bedrijf is heel platgeslagen - de twee oprichters zittensamen met iedereen in dezelfde ruimte. Er is ook ruimte voor discussie, dit wordt zelfs actief aangemoedigd!

De stagiaires hebben de afgelopen tijd wat leven in de brouwerij gegooid - zo hebben ze een dagelijkse tafelvoetbaltraditie in het leven geroepen. Naast dit tafelvoetbalmomentje komt er iedere vrijdagmiddag een kickbokstrainer. Deze trainer trekt iedereen achter zijn of haar bureau vandaan om alles van de afgelopen week eruit te gooien.

The Sustainables is met negen vaste medewerkers geen grote organisatie. Medewerkers kunnen hierdoor aan de ene kant niet veel doorgroeien binnen het bedrijf, maar ze krijgen aan de andere kant wel de ruimte nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf en zichzelf te creëren. Er worden eens in de zoveel tijd voortgangsgesprekken gevoerd om na te gaan of iedereen nog op zijn of haar plek zit. Hiernaast krijgen de medewerkers cursussen die ingaan op de maatregelen die aangeboden worden, bijvoorbeeld over warmtepomp installaties.

Werken bij deze leuke, hechte club? De komende tijd zijn ze voornamelijk gefocust op het vinden van meer developers.

Ga je solliciteren? Dan zijn de eerste twee gezichten die je tegenkomt in het recruitmentproces waarschijnlijk van Nathalie en de hiring manager. Nathalie kijkt in dit proces of je past binnen de groep en de hiring manager gaat in op de inhoud van je werkzaamheden.

PLANET
Ze hebben voor zichzelf een ambitie neergezet voor 2018. Alles moet groen!

De gedachte achter deze kreet is dat ze het voor de consument zo gemakkelijk mogelijk willen maken alles in huis te verduurzamen. The Sustainables is ontstaan om de data van zonnepanelen inzichtelijk te maken. Ze begonnen in 2011 met IT oplossingen en tools voor o.a. Verenigingen Eigen Huis Nefit en ENGIE. De grootste rol van The Sustainables in die tijd was het digitaliseren van de backoffice.

Dankzij het succes van een van hun klanten, Nefit, zijn ze zelf verder gegaan tot het project waar ze nu druk mee bezig zijn, genaamd HomeQgo. De meeste woningen kunnen prima mee met de tijd en huiseigenaren zijn steeds meer op zoek naar hoe ze dit kunnen doen. The Sustainables helpt ze met deze zoektocht en zorgt dat ze dit ook daadwerkelijk gáán doen.

Met deze nieuwe weg vertellen ze huiseigenaren wat de mogelijkheden zijn om woningen te verduurzamen. Huiseigenaren worden ontzorgd door een overzicht van verschillende aanbieders met oplossingen en een compleet en actueel overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen. Op deze manier creëert The Sustainables een one-stop-shop voor huiseigenaren die op zoek zijn naar manieren om hun huizen te verbeteren.

PROFIT
The Sustainables verdient haar geld voornamelijk door het declareren van IT uren bij opdrachtgevers.

Naar de consument toe wordt geen geld gerekend - de focus is de rol van aanjager aan te nemen voor groene woningen.

MEER WETEN?
Kijk op de website van The Sustainables of HomeQgo.

Werken bij The Sustainables? Voor het komende studiejaar zoeken ze stagiairs voor Visual UX Design, Software Testing en Front-End Development!

Meer weten over Greenjobs en Einstein & Jones? Neem dan contact op met Laetitia Nossek, partner bij Einstein & Jones via laetitia@einsteinenjones.nl, 020 303 78 03 of 06 835 968 58.

www.greenjobs.nl/thesustainables

Comments

Topics