Singapore zoekt energie-efficiëntie en smart grid technologieën

Kansen voor Nederland

Nederlandse bedrijven en instituten kunnen bijdragen aan de energiedoelstellingen van Singapore door onderzoekssamenwerkingen aan te gaan met verschillende universiteiten, onderzoeksinstituten, overheden en bedrijven in Singapore.

Singapore wil investeren in energie-efficiëntie, duurzame energiebronnen en smart grids. Om dit te bereiken wil Singapore zich verder ontwikkelen op het gebied van energie opslagsystemen, automatisering van afvalmanagement, elektrisch rijden (voornamelijk openbaar vervoer en laadsystemen), ontwikkelen en testen van greenbuilding concepten en tot slot energiebesparing in de industriële sector. Kansen voor Nederland liggen hierbij vooral in de laatste fase van ontwikkeling en in het testen van bestaande technologie in een tropische omgeving.

De gepubliceerde roadmaps en de overige genoemde onderwerpen tijdens de Energy Innovation 2016 geven aan waar de prioriteit van R&D de komende jaren moet komen te liggen in Singapore. Om deze doelstellingen te bereiken is er een krachtig beleid nodig. Het overheidsbeleid vertaalt zich op dit moment voornamelijk in energieonderzoek. Dit moet uiteindelijk worden omgezet in daadwerkelijke toepassingen.

In Singapore lopen wet- en regelgeving nog achter op de technologie. De ambitie om energie-efficiënter te worden in verschillende sectoren is sterk aanwezig, maar het proces wordt afgeremd doordat wet- en regelgeving niet snel genoeg kunnen aansluiten bij de snel gaande ontwikkelingen.

Voor meer informatie, neem contact op met de Innovatie Adviseurs van de Nederlandse ambassade in Singapore.
E-mail: svb@nost.org.sg Website: www.ianetwerk.nl

http://singapore.nlambassade.org/zaken-doen/innovatie-attache-netwerk/energie/singapore-zoekt-ene...

Comments

Topics