Internship: leading social manager TechAmsterdam at Amsterdam Economic Board

Featured image

Are you looking for an internship in the field of communications and are you familiar with social media in the international tech community? Then we are looking for you! If desirable we can turn this co-working internship into a research internship as well.
(Article in Dutch)

Stage: Leading social manager TechAmsterdam bij de Amsterdam Economic Board

De Amsterdam Economic Board (www.amsterdameconomicboard.com) werkt aan een groene, slimme en gezonde Amsterdamse Metropoolregio. Om dit te bereiken verbinden we bedrijven, kennisinstellingen overheden om slimme oplossingen te vinden voor grootstedelijke uitdagingen. Een van deze uitdagingen is het aantrekken, behouden en opleiden van tech talent om de tekorten in de regio aan te pakken. Dit doen we binnen het programma TechConnect, een samenwerking tussen de Amsterdam Economic Board en StartupAmsterdam.

Stageplek

Vanaf februari 2018 hebben wij plek voor een initiatiefrijke stagiair. Heb je zin in een meewerkstage op het gebied van communicatie en ben je goed in het inzetten van social media in een internationale (tech) wereld? Dan zoeken we jou! Het aanpassen van de meewerkstage naar een onderzoeksstage is bespreekbaar.

Wat ga je doen?

Een indicatie van de taken:

1. Jij wordt onze leading social manager voor de facebookpagina TechAmsterdam. Dit houdt in: Het vinden van de juiste doelgroepen, het bedenken en plaatsen van content, het analyseren en beheren van de pagina.

TechAmsterdam heeft op dit moment meer dan 22.800 volgers uit meer dan 40 verschillende landen. Het is de plek waar de unieke tech scene van Amsterdam wordt gepromoot aan internationale tech talenten.

2. Je onderhoudt contacten met de social experts van onder andere Startup Amsterdam, Amsterdam Marketing, Amsterdam Inbusiness en InAmsterdam.

3. Het meedenken en ontwikkelen van de communicatie strategie van het programma TechConnect.

4. Het vormgeven en organiseren van events in samenwerking met het team en onze partners.

Wie ben je?

• Je bent een student met een relevante universitaire of hbo-opleiding
• Je bent initiatiefrijk, zelfstandig en flexibel
• Je hebt affiniteit met de tech wereld
• Je hebt marketing skills
• Je vind het leuk om een community te ondersteunen en te stimuleren tot meer interactie
• Je schrijft en spreekt goed Engels en Nederlands
• Je weet wat er speelt in de Metropoolregio Amsterdam

Dit bieden we je:

• Een uitdagende stage voor minimaal 4 dagen per week voor de duur van 4 tot 6 maanden.
• Een energiek team in Amsterdam (centrum) waar je eigen verantwoordelijkheid krijgt, waar jouw inbreng erg welkom is.
• Een unieke kans om een groot netwerk op te bouwen in Amsterdam.
• De stageopdracht en –periode bespreken we later. Je stagevergoeding is in lijn met de arbeidsvoorwaarden van de Amsterdam Economic Board.

Contact

Vind je dit allemaal goed klinken? Dan horen we graag van je! Stuur je CV en een korte motivatie naar Andrea Joosse, hoofd communicatie bij de Amsterdam Economic Board, a.joosse@amecboard.com. Bij haar kun je ook met je vragen terecht. Je hebt hiervoor tot en met 10 januari 2018 de tijd. Hopelijk spreken we elkaar snel!


Comments

Topics